wat eten jullie deze week?
RE: wat eten jullie deze week?
ja, toevallig zijn dat frietjes met een curryworst, en een garnaalkroket, soms is het eens naar de macdonalds, soms frietjes van de frituur.
is daar iets mis mee? we eten de hele week gezond, elke dag verse groenten behalve zaterdag. en fruit eten we ook voldoende. dan kan één keer frieten helemaal geen kwaad dunkt mij.
is daar iets mis mee? we eten de hele week gezond, elke dag verse groenten behalve zaterdag. en fruit eten we ook voldoende. dan kan één keer frieten helemaal geen kwaad dunkt mij.
RE: wat eten jullie deze week?
Maandag: Spaghetti bolognaise
Dinsdag: Puree, boontjes in tomatensaus, chipolata
Woensdag: Spinaziestampot met fishsticks
Donderdag: Croque Monsieurs met een salade en tomaatjes
Vrijdag: Frietjes met konijn op grootmoederswijze
Dinsdag: Puree, boontjes in tomatensaus, chipolata
Woensdag: Spinaziestampot met fishsticks
Donderdag: Croque Monsieurs met een salade en tomaatjes
Vrijdag: Frietjes met konijn op grootmoederswijze
RE: wat eten jullie deze week?
Maandag: Gebakken aardappelen, appelmoes, pensen
Dinsdag: Gekookte aardappelen, groene boontjes, cordon bleu
Woensdag: Spaghetti met spekjes, champignons, paprika, ajuin en room
Donderdag: Gekookte aardappelen, bloemkool, ? (seffes nog effe langs supermarkt)
Vrijdag: Waarschijnlijk: Mie, wokgroenten, kip of quorn
Ik beslis meestal pas de dag zelf wat er gegeten wordt.
Dinsdag: Gekookte aardappelen, groene boontjes, cordon bleu
Woensdag: Spaghetti met spekjes, champignons, paprika, ajuin en room
Donderdag: Gekookte aardappelen, bloemkool, ? (seffes nog effe langs supermarkt)
Vrijdag: Waarschijnlijk: Mie, wokgroenten, kip of quorn
Ik beslis meestal pas de dag zelf wat er gegeten wordt.
RE: wat eten jullie deze week?
Gisteren patatten met schorseneren en kalkoenschnitzel
Vandaag ballekes in tomatensaus met krokketjes
Vandaag ballekes in tomatensaus met krokketjes
RE: wat eten jullie deze week?
@16.44: weet je wat ook lekker is bij pasta met spekjes, champignons e.d.: mascarpone ipv room
wij eten vanavond kroks met groentjes
zaterdag: hutsepot
zondag: mossels met frietjes
wij eten vanavond kroks met groentjes
zaterdag: hutsepot
zondag: mossels met frietjes
RE: wat eten jullie deze week?
Vandaag: hutsepot met worst
Dinsdag: witloof in zalm met dille/garnaaltjessaus en aardappelpuree
Woensdag: savooistamppot met varkenshaasje
Donderdag: konijn met appelmoes en aardappelen
Vrijdag: man kookt, ik heb geen idee wat hij gaat maken
Dinsdag: witloof in zalm met dille/garnaaltjessaus en aardappelpuree
Woensdag: savooistamppot met varkenshaasje
Donderdag: konijn met appelmoes en aardappelen
Vrijdag: man kookt, ik heb geen idee wat hij gaat maken
RE: wat eten jullie deze week?
Vandaag: draadjesvlees met erwtjes, wortelen en peterseliepuree
Dinsdag: vispannetje in de oven met frietjes
woensdag: ovenschotel van zoete aardappelen, paprika en ui met daarbij gegrillde kip
Donderdag: biefstuk met gestoofd witloof en gekookte aardappelen
Vrijdag: croque monsieur met een slaatje
Dinsdag: vispannetje in de oven met frietjes
woensdag: ovenschotel van zoete aardappelen, paprika en ui met daarbij gegrillde kip
Donderdag: biefstuk met gestoofd witloof en gekookte aardappelen
Vrijdag: croque monsieur met een slaatje
RE: wat eten jullie deze week?
Aan 8:03:
Wat is draadjesvlees?
Hoe maak je de ovenschotel van zoete aardappelen?
Wat is draadjesvlees?
Hoe maak je de ovenschotel van zoete aardappelen?
RE: wat eten jullie deze week?
Hoi Sonja,
Draadjesvlees is gewoon soepvlees:
een stuk soepvlees met been gaar koken in bouillon (duurt wel een paar uur). Ik doe dat altijd de dag voordien en zet de kom met vlees en bouillon koel weg tot de dag nadien.
De dag zelf vet afscheppen van de bouillon, vlees uit de kom halen en in 'draden' trekken.
In een andere kom een uitje stoven, erwtjes en wortelen (hier altijd diepvries) toevoegen en laten verder stoven. Als de erwtjes en wortelen gaar zijn er bloem doorroeren, een eetlepel mosterd en saus maken met de bouillon van je vlees. Op het laatst je vlees erdoor mengen en laten doorwarmen.
Heel lekker met peterseliepuree. Ik maak mijn puree dan ook met bouillon ipv melk en doe er véél peterselie in.
Eigenlijk is het heel simpele kost maar wel lekker!
En wat die ovenschotel met zoete aardappelen betreft:
Dit heb je nodig (2 personen): zoete aardappelen en een gelijke hoeveelheid gewone aardappelen, 2 paprika's en een grote ui.
Aardappelen goed wassen, niet schillen, en in stukken snijden. De zoete aardappelen mag je in grotere stukken snijden dan de gewone, want die zijn sneller gaar. Paprika en ui in grove stukken snijden (zoals voor brochettes).
Alles mengen met een paar eetlepels olijfolie en kruiden met ofwel provençaalse kruiden ofwel rozemarijn.
De groenten in een ovenschotel gieten die groot genoeg is dat de stukken niet teveel over elkaar liggen.
50 à 60 min in de oven op 180° en klaar.
Vooral lekker bij kip en lamsvlees.
Draadjesvlees is gewoon soepvlees:
een stuk soepvlees met been gaar koken in bouillon (duurt wel een paar uur). Ik doe dat altijd de dag voordien en zet de kom met vlees en bouillon koel weg tot de dag nadien.
De dag zelf vet afscheppen van de bouillon, vlees uit de kom halen en in 'draden' trekken.
In een andere kom een uitje stoven, erwtjes en wortelen (hier altijd diepvries) toevoegen en laten verder stoven. Als de erwtjes en wortelen gaar zijn er bloem doorroeren, een eetlepel mosterd en saus maken met de bouillon van je vlees. Op het laatst je vlees erdoor mengen en laten doorwarmen.
Heel lekker met peterseliepuree. Ik maak mijn puree dan ook met bouillon ipv melk en doe er véél peterselie in.
Eigenlijk is het heel simpele kost maar wel lekker!
En wat die ovenschotel met zoete aardappelen betreft:
Dit heb je nodig (2 personen): zoete aardappelen en een gelijke hoeveelheid gewone aardappelen, 2 paprika's en een grote ui.
Aardappelen goed wassen, niet schillen, en in stukken snijden. De zoete aardappelen mag je in grotere stukken snijden dan de gewone, want die zijn sneller gaar. Paprika en ui in grove stukken snijden (zoals voor brochettes).
Alles mengen met een paar eetlepels olijfolie en kruiden met ofwel provençaalse kruiden ofwel rozemarijn.
De groenten in een ovenschotel gieten die groot genoeg is dat de stukken niet teveel over elkaar liggen.
50 à 60 min in de oven op 180° en klaar.
Vooral lekker bij kip en lamsvlees.
RE: wat eten jullie deze week?
Maandag: vol au vent met frietjes
Dinsdag: macaroni uit de oven
Woensdag: rijst met groentjes en gehakt
Donderdag: Broccoli-aardappeltjes gegratineerd met ... (weet nog niet wat precies)
Vrijdag: Wortel-spekjes-aardappel stoemp
Zaterdag: rijst met groentjes en kip en een sausje
Zondag: aardappelomelet.
Zo ziet ons weekmenu eruit, tenzij er iets tussenkomt natuurlijk!
Dinsdag: macaroni uit de oven
Woensdag: rijst met groentjes en gehakt
Donderdag: Broccoli-aardappeltjes gegratineerd met ... (weet nog niet wat precies)
Vrijdag: Wortel-spekjes-aardappel stoemp
Zaterdag: rijst met groentjes en kip en een sausje
Zondag: aardappelomelet.
Zo ziet ons weekmenu eruit, tenzij er iets tussenkomt natuurlijk!
RE: wat eten jullie deze week?
Maandag: gemarineerde kip met witloof in mayo en aardappelen
Dinsdag: prei in witte saus met spiering en aardappelen
Woensdag: boontjes met aardappelen en entrocôte van het kalf
Donderdag: groene kool stoemp met spek
Vrijdag: pasta
Zaterdag: verse frieten met sla en tomaten en entrecôte
Zondag: TWkip met rijst
Dinsdag: prei in witte saus met spiering en aardappelen
Woensdag: boontjes met aardappelen en entrocôte van het kalf
Donderdag: groene kool stoemp met spek
Vrijdag: pasta
Zaterdag: verse frieten met sla en tomaten en entrecôte
Zondag: TWkip met rijst
RE: wat eten jullie deze week?
Vandaag: kip in de oven met wortels, tomaten, look, chorizo en aardappelschijven
Morgen: biefstuk-friet
Vrijdag: stoofvlees, verse appelmoes en aardappeltjes
Zaterdag: tonijn gemarineerd in de sojasaus met sesamzaadjes en met stoofpotje van groentjes (venkel, paprika, suikerboontjes en krieltjes)
Zondag: fazant met wilde champignons en kroketjes
Morgen: biefstuk-friet
Vrijdag: stoofvlees, verse appelmoes en aardappeltjes
Zaterdag: tonijn gemarineerd in de sojasaus met sesamzaadjes en met stoofpotje van groentjes (venkel, paprika, suikerboontjes en krieltjes)
Zondag: fazant met wilde champignons en kroketjes
RE: wat eten jullie deze week?
Jouw menu klinkt echt goed, hierboven! Enkel die chorizo lust ik niet, maar die kan ik er dan ook gewoon uitlaten he.
Nog een vraagje: bak je die fazant dan gewoon zoals je kip zou bakken? In de oven of doe je dat anders?
Bedankt.
Nog een vraagje: bak je die fazant dan gewoon zoals je kip zou bakken? In de oven of doe je dat anders?
Bedankt.
RE: wat eten jullie deze week?
Zondag : kippenfilet met ui en champignons (verse) + friet
Maandag : rode kool met gekookte aardappeltjes
Dinsdag : gebakken aardappelen met biefstuk en rauw witloof
Woensdag : gekookte aardappelen met gestoofde worteltjes en mignonetten met champignons (verse) roomsaus
Donderdag : Prei met puree en kabeljauw
Vrijdag : waarschijnlijk spaghetti
Zaterdag : uit eten
Zondag : uit eten
Maandag : rode kool met gekookte aardappeltjes
Dinsdag : gebakken aardappelen met biefstuk en rauw witloof
Woensdag : gekookte aardappelen met gestoofde worteltjes en mignonetten met champignons (verse) roomsaus
Donderdag : Prei met puree en kabeljauw
Vrijdag : waarschijnlijk spaghetti
Zaterdag : uit eten
Zondag : uit eten
RE: wat eten jullie deze week?
Vandaag; paprika en courgette gevuld met gehakt, rijst, groentjes en ratatouille erbij
Morgen: witloof hesp-kaas, puree
Zaterdag: uit eten
Zondag: quiche met gerookte zalm en scampi
Maandag: pasta pesto
Dinsdag: zelfgemaakte loempia's, rijst
Woensdag: wortelpuree-worst
Donderdag: zelfgemaakte lasagna
Morgen: witloof hesp-kaas, puree
Zaterdag: uit eten
Zondag: quiche met gerookte zalm en scampi
Maandag: pasta pesto
Dinsdag: zelfgemaakte loempia's, rijst
Woensdag: wortelpuree-worst
Donderdag: zelfgemaakte lasagna
RE: wat eten jullie deze week?
geef mij diene menu van 19:05 ipv 03:55 daar zitten tenminste gekookte petatten bij.
RE: wat eten jullie deze week?
Ja die chorizo kan je er gewoon uitlaten. Je kan evt. ook spekjes nemen.
Is echt een supergerechtje dat ik maandelijks wel eens maak.
De kip bak ik even af in olijfolie (ik smeer die in met olijfolie en doe er dan paprikapoeder bij), dan de wortelen in schijfjes erbij, dan de aardappelschijven (of krieltjes) ,dan blik gepelde tomaten (in stukjes) erbij, dan volledige teentjes look, dan bosje kruiden, dan even laten sudderen, en dan voor minstens een uur in de oven. Subliem lekker!
Die fazant, die bak je gewoon net als kipfilet. In de oven kan je die ook braden, maar meestal doen we dit in de pan met solo (of iets dergelijks).
Is echt een supergerechtje dat ik maandelijks wel eens maak.
De kip bak ik even af in olijfolie (ik smeer die in met olijfolie en doe er dan paprikapoeder bij), dan de wortelen in schijfjes erbij, dan de aardappelschijven (of krieltjes) ,dan blik gepelde tomaten (in stukjes) erbij, dan volledige teentjes look, dan bosje kruiden, dan even laten sudderen, en dan voor minstens een uur in de oven. Subliem lekker!
Die fazant, die bak je gewoon net als kipfilet. In de oven kan je die ook braden, maar meestal doen we dit in de pan met solo (of iets dergelijks).
RE: wat eten jullie deze week?
Maandag: Ballekes in tomatensaus met puree
Dinsdag: Soep met boterhammen
Woensdag : Rode kool, aardappelen, worst
Donderdag : Kippengyros met rijst
Vrijdag : Witloof in de oven met kaas en hesp.
Zaterdag : Mosselen met friet
Zondag : Kalkoengebraad 'Sole Mio' met erwtjes en tagliatelli
Dinsdag: Soep met boterhammen
Woensdag : Rode kool, aardappelen, worst
Donderdag : Kippengyros met rijst
Vrijdag : Witloof in de oven met kaas en hesp.
Zaterdag : Mosselen met friet
Zondag : Kalkoengebraad 'Sole Mio' met erwtjes en tagliatelli
RE: wat eten jullie deze week?
Dit onderwerp stond wel al héél ver naar beneden he;)
Om even te uppen:
Wij eten deze week:
Maandag: prei-hamrolletjes in kaassaus met aardappelen
Dinsdag: visgyros (zelfgemaakt) met frietjes
Woensdag: Kalfsblanquette met mosterd en spekjes; rijst
Donderdag: Hutsepot met worst
Vrijdag: Croque monsieur met een slaatje.
Wie volgt?
Om even te uppen:
Wij eten deze week:
Maandag: prei-hamrolletjes in kaassaus met aardappelen
Dinsdag: visgyros (zelfgemaakt) met frietjes
Woensdag: Kalfsblanquette met mosterd en spekjes; rijst
Donderdag: Hutsepot met worst
Vrijdag: Croque monsieur met een slaatje.
Wie volgt?
RE: wat eten jullie deze week?
Maandag: spaghetti
Dinsdag: gekookte aardappelen, bloemkool en kalkoenschnitzel
Woensdag: Frietjes
Donderdag: Wokgroenten met rijst en kipfilet
Vrijdag: Uit eten!
Zaterdag: Tapas
Zondag: Kip met appelmoes en kroketjes
Dinsdag: gekookte aardappelen, bloemkool en kalkoenschnitzel
Woensdag: Frietjes
Donderdag: Wokgroenten met rijst en kipfilet
Vrijdag: Uit eten!
Zaterdag: Tapas
Zondag: Kip met appelmoes en kroketjes
RE: wat eten jullie deze week?
Maandag: worst met appelmoes en patatjes
Dinsdag: fishsticks met spinaziestoemp
Woensdag: gewokte sojascheuten, paprika, champignons, peulerwten met kip
Donderdag: hinde met oesterzwammen en kroketjes
Vrijdag: pasta met scampi's en prei
Dinsdag: fishsticks met spinaziestoemp
Woensdag: gewokte sojascheuten, paprika, champignons, peulerwten met kip
Donderdag: hinde met oesterzwammen en kroketjes
Vrijdag: pasta met scampi's en prei
RE: wat eten jullie deze week?
wat staat er hier deze week op het menu:
*kruidige safraanrijst met groentjes en gebraden kipvleugels
*spagettie
*boomstammekes met gekookte aardappeltjes en sperzieboontjes
*een marokkaans gerecht met lamsvlees en pruimen(tajine)
*marokkaanse linzenschotel
*frietjes met stoofvlees en een salade
*kruidige safraanrijst met groentjes en gebraden kipvleugels
*spagettie
*boomstammekes met gekookte aardappeltjes en sperzieboontjes
*een marokkaans gerecht met lamsvlees en pruimen(tajine)
*marokkaanse linzenschotel
*frietjes met stoofvlees en een salade
RE: wat eten jullie deze week?
Eergisteren: boomstammetjes met boontjes en aardappelen
Gisteren: kip a/h spit, appelmoes, stokbrood (moest snel gaan, laat thuis)
Vandaag: penne arrabiata
Morgen: provencaalse puree (met courgette-paprika-tomaat) en kabeljauw
Vrijdag: goulash-rijst
Zaterdag:uit eten
Zondag: gourmet
Die kruidige saffraanrijst met groentjes van hierboven klinkt wel lekker. Wat is dat juist?
Gisteren: kip a/h spit, appelmoes, stokbrood (moest snel gaan, laat thuis)
Vandaag: penne arrabiata
Morgen: provencaalse puree (met courgette-paprika-tomaat) en kabeljauw
Vrijdag: goulash-rijst
Zaterdag:uit eten
Zondag: gourmet
Die kruidige saffraanrijst met groentjes van hierboven klinkt wel lekker. Wat is dat juist?