afkolf-vraagje

heike

afkolf-vraagje

Berichtdoor heike » 14 jan 2008, 13:07

Mijn dochtertje zit op het 'ideale' schema van voeding nl: 00u/08u/12u/16u/20u...

Nu gaan we 1 keertje in de week een uurtje salsa-les volgen, toevallig valt de les van 19u30-20u30...

Wat moet ik nu doen?

Haar die ene dag dan meer dan een uur te vroeg geven? (maar dan gaat ze misschien helemaal in de war zijn...)

Of beter toch maar afkolven? (ze drinkt afgekolfde melk perfect) maar dan is mijn vraag: wanneer moet ik die melk dan afkolven? om 4u 's nachts? Of wat is de beste moment dan? Want heb de indruk dat als ik afkolf ik nooit veel melk heb, 60cc ongeveer (m'n dochtertje is ondertussen 10 weken oud...)


christine

RE: afkolf-vraagje

Berichtdoor christine » 14 jan 2008, 14:59

5 voedingen is niet veel en misschien een klein beetje minder ideaal als je denkt. ;) Je kunt haar daarom zeker een keertje extra aanleggen, dus bijvoorbeeld voor de les en dan na de les nog eens. Uiteraard zonder een van de andere voedingen te schrappen.

Christine
LLL
[url]www.lalecheleague.be[/url]
[email]christine.vdbroecke@pandora.be[/email]

heike

RE: afkolf-vraagje

Berichtdoor heike » 14 jan 2008, 15:23

Dag Christine,

Is het zo dat het wat weinig is?

Ik ben stilaan overgegaan op 5 voedingen omdat de arts van Kind en gezin zei dat dat zo moest, ze zeiden het al toen ze 6 weken was, toen vond ik het precies nog wat weinig en heb ik dus nog een maand "voeding op vraag" gegeven, maar toen ze vorige week weer zei dat ik al op 5 voedingen moest zitten, heb ik dat dan maar geprobeert...
Moet wel zeggen dat het vrij makkelijk ging en m'n dochtertje 'vraagt' enkel soms een half uurtje vroeger dan "het uur" om eten en dat geef ik haar dan wel!

Wazt denkt u dan dat ik het beste doe? Gewoon op die 5 voedingen blijven en die ene dag in de week een extra voeding? Of miss toch beter om 6 voedingen elke dag te geven?

Bedankt voor de hulp!


christine

RE: afkolf-vraagje

Berichtdoor christine » 14 jan 2008, 16:10

Ik zou elke dag minstens 8 voedingen geven. ;) Maar jij bent niet ik en als je dochtertje alles in orde is, als ze al meer dan 3 tot 4 maand oud is en als vooral haar gewicht goed zit, dan mogen het ook al minder voedingen zijn. 5 voedingen vind ik erg weinig omdat dit het regime is wat diëtisten voor volwassenen aanraden. Op 6 weken is 5 voedingen waanzin. De meeste baby's zouden hiermee ondervoed geraken en die arts mag blij zijn dat je zijn advies niet hebt opgevolgd. Eigenlijk hoort deze arts niet daar te zitten en zo een onzin te vertellen. Lijkt me eerder iets voor [email]klachtendienst@kindengezin.be[/email]. Nu weet ik natuurlijk niet hoe oud je baby nu is, maar als ze nog jonger is dan 3 tot 4 maand, dan zou ik er toch wel opletten. Hou haar gewicht een beetje in het oog. Als je recent bent overgestapt op 5 voedingen , dan zou de volgende keer op de weegschaal wel eens voor een onaangename verrassing kunnen zorgen. Een 6de voeding kan zeker geen kwaad en ja, een zevende mag zeker ook nog.

Christine
LLL
[url]www.lalecheleague.be[/url]
[email]christine.vdbroecke@pandora.be[/email]

heike

RE: afkolf-vraagje

Berichtdoor heike » 14 jan 2008, 16:29

ze is geboren op 31/10/07

We zijn 08/01 naar kind en gezin geweest, ze was toen dus 9 weken,
ze woog 4.430 en was 57 cm groot.
Ze zeiden dat dat perfect was, maar nu geloof ik dat ook al niet meer natuurlijk :( en ik vind hier op internet niet direct een curve zodat ik het zelf eens kan controleren en in het oog houden, kan U mij daar misschien aan helpen?

heel erg bedankt!

groeten

An, LLL

RE: afkolf-vraagje

Berichtdoor An, LLL » 14 jan 2008, 18:39

Hoi Heike,

De arts die je bij kind en gezin 'geholpen' heeft, leeft nog in het tijdperk waarin flesvoedingsschema's aan borstvoedingsbaby's worden opgedrongen. Hij zou in zijn positie echt moeten weten dat dit al heel lang achterhaald is. (grrr)

Via www.borstvoeding.com kan je op borstvoedingscurves geraken, ik heb het zelf nog niet gedaan dus heb geen rechtstreekse link, maar je kan het daar waarschijnlijk makkelijk vinden.

Als je graag hebt dat Christine of ik eens naar de gewichtsevolutie van je kindje kijken, dan geef je best alle metingen eens door die je hebt. Je kan dit ook privé aan ons (of één van onze collega's) doormailen als je dit liever niet op internet zet en je kan ons uiteraard ook bellen. Al onze gegevens vind je op de site.

Veel geluk!
An
La leche league Vlaanderen
[URL]http://www.lalecheleague.be[/URL]
christine

RE: afkolf-vraagje

Berichtdoor christine » 15 jan 2008, 07:38

Een directe link naar de WHO-groeicurven vind je op de linkpagina van onze website [url]www.lalecheleague.be[/url]. Je kunt daar de gegevens van je baby online invoeren.

Christine
LLL
[url]www.lalecheleague.be[/url]
[email]christine.vdbroecke@pandora.be[/email]


Terug naar “Eten”