Klacht over Kind en Gezin

Caro

Klacht over Kind en Gezin

Berichtdoor Caro » 26 sep 2007, 14:46

Dag allemaal,

hier even mijn verhaal over Kind en Gezin en meteen ook mijn vraag aan jullie: overdrijf ik door mijn hormoontjes of moet ik hier een klacht over indienen?

De verpleegster die na mijn KS aan huis kwam (2x) om de baby te wegen, vond ik super. Ze heeft goede tips gegeven en was altijd heel bezorgd om mij en om de baby. Tot daar, alles ok.

Toen de baby 4 weken was, zijn we op controle geweest in het consulatiebureau van K en G. Dat was al wat minder! Er lagen een stuk of 8 verzorgingskussens om je baby op uit te kleden. Ik vind mezelf een nette mama en had een handdoek bij om mijn baby op te leggen. Een paar minuutjes na mij kwam er een koppel binnen zonder handdoek, zonder reservepamper, zelfs zonder slabbetje zodat de mama alles met haar hand (!!) wegveegde toen haar baby melk teruggaf (en geen klein beetje!). Ik ben geen hygiënefreak, maar mijn maag draaide zich om! Natuurlijk had die baby een vuile pamper. Het koppel is dan een pamper gaan afluizen bij de verpleegster en ze zijn hun baby gaan verschonen op zo'n verzorgingskussen dat iedereen gebruikt. Uiteraard zonder handdoek. Pats, met die vieze billen op dat doek.

Enfin, ik deed maar of ik het niet zag. Een eindje verderop zat er een peutertje te spelen met het speelgoed dat daar ligt. Dat kindje had echt een verschrikkelijke hoest. Ik, waarschijnlijk overbezorgde mama van een baby van 4 weken, draaide mijn klein dutske maar al naar de andere kant. Ik had echt zin om daar ter plekke buiten te lopen, niks voor mij, maar goed, we moesten de dokter nog zien.

En nu komt het, die vrouw wist volgens mij niks van babies af. Ze vroeg zich af waarom mijn zoontje een witte tong had (hij had net BV gekregen), gaf mij een slecht gevoel door verwonderd te zeggen dat hij zijn hoofdje nog niet alleen kon rechthouden (het dutske was 4 weken!!!) en dat ik maar eens DRINGEND THUIS MET HEM MOEST GAAN OEFENEN!!

En dan, na al die farsen, de reden waarom ik een klacht overweeg: tijdens het luisteren met de stetoscoop hoorde ze hartruis. Ze zei dat tegen ons, maar kon niet meer uitleg geven. Ze zei enkel "als ik dat binnen 4 weken nog hoor, verwijs ik jullie door". Dat was het, we stonden zonder uitleg op straat hoewel we daar wel om vroegen. Ze kon niets méér zeggen dan "4 weken wachten".

Natuurlijk ben ik niet zo idioot geweest om hier 4 weken mee te wachten. Mijn baby zag er kerngezond uit, maar hartproblemen zijn niet om mee te spotten. Na de nodige huilbuien en het gevoel alsof ik van mijn roze wolk was gedonderd, heeft mijn man een afspraak gemaakt bij een kinderarts uit de buurt. Zij heeft ook naar het hartje geluisterd en ze kon aan de "toon" van de hartruis en aan de plaats waar ze het hoorde al verschillende dingen afleiden. Ze kon ons dus op dat moment al meteen zeggen dat het zeker niets ernstig was maar ofwel x ofwel y, beide dingen onschuldig en van voorbijgaande aard. De kinderarts zei me wel dat die dokteres van K en G een grote fout had gemaakt en dat zij mij in elk geval METEEN had moeten doorverwijzen. In zo'n geval mag zij daar geen 4 weken laten overgaan. Mijn KA heeft me voor ieders geruststelling en om dit probleem ook naar de toekomst toe volledig te kortsluiten naar een kindercardioloog gestuurd voor een echo van zijn hartje. Niet omdat ze de situatie niet betrouwde, maar om te voorkomen dat ik binnen 3 weken toevallig een dokter van wacht zou moeten bellen voor de baby die dan opnieuw zou beginnen over hartruis en het hek zou waarschijnlijk weer van de dam zijn. Terwijl je dus na zo'n echo van het hartje zwart op wit hebt wat het is.

Enfin, ik dus naar het kinderziekenhuis voor een echo. Gelukkig bleek mijn KA goed gehoord te hebben en haar vak te kennen. Niets ernstig, mama gerustgesteld, papa blij en iedereen terug een "normale" nachtrust.

Ook de kindercardioloog zei me dat K en G mij METEEN had moeten doorverwijzen.

In mijn geval is dus alles goedgekomen, maar wat met een baby met een echte hartafwijking die door K en G zomaar eventjes 4 weken op wacht wordt gezet? Vinden jullie dat ik dit officieel bij K en G moet aanklagen? Je hebt de neiging om het voorval te verdringen omdat het allemaal goedgekomen is, maar hoe langer ik erover nadenk, hoe meer ik begin te denken dat ik het zou moeten aanklagen om zo'n problemen in de toekomst misschien te kunnen voorkomen.

Bij K en G zien ze mij in elk geval niet meer. Mijn KA noemt het zelfs Kind en Onzin. Ik zal wel betalen voor mijn consultaties bij haar, maar dan wel de zekerheid hebben dat ik telkens een deftige uitleg krijg.

Wat denken jullie hiervan?

Juist ja KIND EN ONZIN

RE: Klacht over Kind en Gezin

Berichtdoor Juist ja KIND EN ONZIN » 26 sep 2007, 14:55

Ha, je KA is geweldig : KIND EN ONZIN.
Gelijk dat hij of zij heeft...
Momenteel zwanger van een tweede en al duidelijk aan mijn man gemeld : bij ons komen ze er niet meer in.
Het is altijd wat met dat Kind en Onzin (hilarisch, ik ga die term gewoon aanhouden) : inderdaad de hygiëne zoals je zei, belangrijke dingen zoals rochelende en hoestende kinderen waar ze niet op reageren, en het ergste van allemaal het feit dat ze bezorgde en normale ouders het gevoel geven dat ze fout bezig zijn en ook nog eens verkeerde info geven.
Bij ons was het ook een paar keren drama : ik was een hysterische moeder (baby huilde veel, gaf dat iedere keer aan, uiteindelijk belandde baby in ziekenhuis met slokdarm tot in derde graad verbrand : zo hysterisch was ik dus niet), zijn hoofd was te groot (waardoor ik ook foto's en zo ben gaan laten maken : inderdaad ook doorverwezen door mijn kinderarts die me gewoon wou gerust stellen), voor de hoortest ben ik 3 x moeten teruggaan omdat die mevrouw niet wist waar ze mee bezig was en mijn baby na telkens meer dan een uur knoeien over zijn toeren geraakte....
Jaja, mij zien ze ook niet meer.
Het ergste vind ik dat ze je hele wereldje binnen een paar seconden helemaal op zijn kop kunnen halen : het ene moment denk je dat alles goed gaat en vlak daarna lijkt het wel of je kind bijna dood gaat....
Pfff... KIND EN ONZIN

Gast

RE: Klacht over Kind en Gezin

Berichtdoor Gast » 26 sep 2007, 14:58

Als ik dit lees, dan heb ik echt geluk met de dokter die bij Kind en gezin zit. Inderdaad, er had een doorverwijzing moeten gebeuren. En het is niet omdat het gratis is dat ze dit niet had moeten doen. Ik zou toch zeker overwegen om een klacht in te dienen, zeker als dit in de toekomst nog gebeurd en dat het ernstigere gevolgen heeft voor andere baby'tjes.

Vraag me soms af met welke motivatie die dokters daar zitten als ik zo al die verhalen hier lees.

Bij ons ligt er papier op de verzorgingskussen en de vrijwillegers die wegen en meten verversen dit meteen nadat je wegbent en leggen een vers voor de volgende.

Nog veel succes met je baby'tje

Gast

RE: Klacht over Kind en Gezin

Berichtdoor Gast » 26 sep 2007, 15:05

Ik ken ook iemand tegen wie ze hadden gezegd dat het kind een heupafwijking had, waarna de kinderarts ernaar gekeken heeft en dat helemaal niet waar bleek... Die mensen die screenen maar en het kleinste beetje dat zou kunnen mis zijn melden ze dan zodat ze achteraf zeker niets over het hoofd gezien zouden kunnen hebben... zonder al te veel kennis van zaken
(tussen haakjes: wie werkt er eigenlijk bij K&G? Het zijn niet de eersten van de klas he...)
Het hangt ook wel veel van je bureau af hoor, want ik ging ook in zo een als jij beschrijft: rochelende kinderen, vuil en stinken, een hete stoof onbeschermd in het midden van de ruimte, geen plaats voor buggies en een heel antipathieke dokter die degoutant begon te doen omdat mijn kind van de KA nog geen spuitjes mocht krijgen wegens allergieën.
Heb dan gebeld, zit nu bij een ander consultatiebureau en daar kan ik echt niks van zeggen: iedereen is vrolijk en opgewekt, de ruimtes zijn proper en fris, de kindjes worden in de hand gehouden, je hoeft geen uren te wachten en de dokteres is een toffe madam. Misschien een switch overwegen?

Gast

RE: Klacht over Kind en Gezin

Berichtdoor Gast » 26 sep 2007, 15:09

Ik vind toch dat jullie overdrijven hoor. Over die hartruis wil ik me niet uitspreken maar denk je nu echt dat je naar een kinderarts gaat, dat daar nooit hoestende kinderen in de wachtzaal zitten? Denk je dat daar de doeken van de onderzoektafels steeds verschoond worden.... Ik denk het niet.
Je moet het allemaal wat relativeren. Je moet niet verplicht naar Kind en Gezin gaan hé maar veel mensen doen het om in orde te zijn met de vaccinaties en hebben heus wel wat aan de info die gegeven wordt. Vind jij dat niet de moeite, blijf dan daar gewoon weg.
Maar Jezus, een klacht indienen. Nu overdrijf je toch wel.

Debby

RE: Klacht over Kind en Gezin

Berichtdoor Debby » 26 sep 2007, 15:21

Ik vind inderdaad dat je gelijk hebt.
Maar bij ons 'kantoor' (of hoe zal ik het noemen) van K&G heb ik eigenlijk weinig te klagen. Hier hangen er ook papiertjes aan de verzorgingstafels, waarvan je er eentje kunt nemen om op het kussen te leggen als je je kindje verschoont. Hoestende kinderen kom je inderdaad wel vaker tegen bij K&G of bij de KA, zoals eerder gezegd.
Over de kinderarts en verpleegsters bij K&G heb ik niet te klagen. Maar dat kan van persoon tot persoon verschillen natuurlijk.

Ik vrees alleen dat een klacht neerleggen bij K&G niet veel zal helpen. Wel een klacht bij het Medisch Tuchtcollege (zo heet dat in NL, weet niet of het in B een andere naam heeft)...


Caro @ hierboven

RE: Klacht over Kind en Gezin

Berichtdoor Caro @ hierboven » 26 sep 2007, 15:21

dat dacht ik ook, maar als ik overdrijf, dan overdrijven mijn bekwame KA én de kindercardioloog ook want beide specialisten hebben mij erop gewezen dat mijn baby ONMIDDELLIJK had doorverwezen moeten worden.

Het zal jouw baby maar zijn hé, die volgende keer met een mogelijk levensbedreigende kwaal door K en G 4 weken op wacht gezet wordt?

Caro nog eens...

RE: Klacht over Kind en Gezin

Berichtdoor Caro nog eens... » 26 sep 2007, 15:24

... er zitten uiteraard nog méér zieke kindjes in de wachtzaal van je KA dan bij K en G, maar wat me ook wel opviel, was dat mijn KA bij het binnenkomen van de consulatieruimte onmiddellijk haar handen ontsmette met zo'n pompje voor ze aan mijn baby kwam. Een schril contrast met de gemeenschappelijke verzorgingskussens die ze bij K en G hadden.

Blijkbaar heb ik pech met mijn bureau, want ik lees dat het idd. ook beter kan maar dankzij jullie berichtjes ben ik wel van plan stappen te ondernemen.
Bedankt!

Gast

RE: Klacht over Kind en Gezin

Berichtdoor Gast » 26 sep 2007, 15:25

Ik zou zeker klacht indienen. Er zijn daar al meerdere wantoestanden geweest, en ze zouden maar eens dringend bekwaam personeel moeten inzetten.

Gast

RE: Klacht over Kind en Gezin

Berichtdoor Gast » 26 sep 2007, 15:27

Die dokter heeft volgens mij inderdaad een fout gemaakt. Wel gelukkig dat je kindje niets ernstig heeft.

Ik heb zelf nog geen kindjes (maar hopelijk wel snel), maar mijn moeder werkt als vrijwilligster bij K&G. Ze meet en weegt de kindjes. Bij haar worden de verzorgingskussentjes altijd ontsmet als er een kindje opgelegen heeft en er wordt telkens een ander papier opgelegd. Ook het speelgoed wordt elke keer ontsmet (na elke sessie, niet na elk nieuw kindje tenzij dat het echt vuil geworden is).

Het kan dus wel goed. Misschien ligt het aan de vrijwilligsters bij jou. Je kan misschien gewoon eens voorstellen dat ze het doen?

Doeken van een onderzoekstafel worden volgens mij altijd verschoond! Mijn dokter doet dat toch altijd en ik veronderstel dat dit voor een kindje zeker gebeurt!

Gast

RE: Klacht over Kind en Gezin

Berichtdoor Gast » 26 sep 2007, 15:27

Weet je wel hoeveel baby's een hartruis hebben?
Als ze die allemaal zouden doorverwijzen voor een cardiogram zou je ook een wachttijd van 4 weken hebben.
Die arts zal waarschijnlijk dezelfde conclusie hebben getrokken als jouw kinderarts.

Oh ja, ik ga ook niet naar K&G maar naar huis of kinderarts.
De dokters bij K&G zijn chinese vrijwilligers en worden niet betaald.
Zou jij je job gemotiveerd doen zonder iets in het loonzakje?

K.

RE: Klacht over Kind en Gezin

Berichtdoor K. » 26 sep 2007, 15:27

Ik vind toch niet dat er i.v.m. die verzorgingskussens overdreven wordt, hoor. Bij ons wordt er ook telkens een papier op gelegd en dat wordt ververst na elke baby. Zelfs op de weegschaal en dat meettoestel voor de lengte te meten, wordt er een papier gelegd. Akkoord, hoestende en rochelende kinderen vind je overal, en zeker ook bij een KA. Maar voor de rest kunnen ze wel proberen zo hygiënisch mogelijk te zijn. Je gaat daar tenslotte voor de gezondheid van je kindje, en niet om met een of andere bacterie terug te komen.
Wij hebben enorm veel geluk met de arts van kind en gezin, aangezien onze eigen huisarts er eens per maand zit en ik dus altijd bij hem een afspraak maak. Dus daarover kan ik niet klagen. De vrijwilligsters...tja... Toen wij de laatste keer gingen, was daar een mama en toen haar kindje gemeten werd, bleek dat er geen verschil was met de vorige keer. Uitleg van de vrijwilligster: Tja, dat hangt misschien af van wie toen gemeten heeft. Ze zal wel gegroeid zijn, zeker? Hihihi.
De verpleegsters heb je in alle maten en soorten, vind ik. Sommige zijn er een expert in om jonge moeders hysterisch buiten te sturen met het gevoel dat ze alles verkeerd doen, anderen geven een duidelijke uitleg. Eén ding hebben ze echter allemaal gemeen, en ik vind dat niet echt positief: ze denken allemaal dat alle kindjes hetzelfde zijn. Ze geven je schema's en kalenders, en op die leeftijd moet je kindje zoveel drinken op die en die uren... Klinkklare onzin.

Of je een klacht moet indienen, weet ik niet. Ik vind het toch wel een ernstige blunder, hoor. Mocht die uitleg nu nog van een van de vrijwilligsters of de verpleegster gekomen zijn, maar van de arts? Ik vind toch dat die haar beroep ietsje beter mag kennen. Dus mss kan je idd eens contact opnemen met kind en gezin en je probleem uitleggen.

Gast

RE: Klacht over Kind en Gezin

Berichtdoor Gast » 26 sep 2007, 15:49

"Je gaat daar tenslotte voor de gezondheid van je kindje en niet om met bacteriën naar huis te komen...".
Dir vind ik lachwekkend. Komen jullie dan nooit buiten met jullie kind, gaat jullie kind niet naar een kribbe of onthaalouder want overal zijn bacteriën te vinden hoor.Jullie doen precies of jullie kindjes gaan daar een levensbedreigende ziekte oplopen. Ik denk dat je dan best niet naar een KA in het ziekenhuis gaan want de ziekenhuisbactierie.... die is echt dodelijk.


Caro @ 15:49

RE: Klacht over Kind en Gezin

Berichtdoor Caro @ 15:49 » 26 sep 2007, 16:05

Bij K en G hangt overal uit dat het niet de bedoeling is om met zieke kindjes naar de consultatie te komen. Ze doen er niet moeilijk over dat je een afspraak verzet naar een latere datum.

Toch zijn er van die egoïsten die met een rochelend kind andere kindjes aan aansteken. Ikke, ikke, ikke en de rest kan...

Toen ik naar het Paola Kinderziekenhuis ging voor de echo van zijn hartje mocht ik met mijn zoontje van 4 weken in de hall van de kantoren wachten ipv in de normale wachtzaal tussen de zieke kinderen. Ik vond dat echt heel attent van de receptioniste. Je moet niet overbezorgd zijn, maar je moet het ook niet gaan zoeken hé?

Gast

RE: Klacht over Kind en Gezin

Berichtdoor Gast » 26 sep 2007, 16:10

In jouw plaats zou ik een klacht indienen. En wel om de volgende reden: K&G heeft veel te weinig gekwalificeerde dokters in dienst en moet daar dringend in beginnen te investeren.
Om arts te worden bij K&G of bij het CLB moet je een andere opleiding volgen dan om KA te worden. Die mensen kennen enkel de preventiekant en niet de behandelingskant (in zoverre ze het niet in de basisopleiding geleerd hebben natuurlijk).
Ik had gisteren een vriendin van mij op bezoek die K&G-arts en CLB-arts is.
Volgens haar hebben de dokters niet liever dan dat je een klacht indient omdat je te lang moeten wachten hebt. De dokters pleiten al jaren voor meer dan 10 min per kind, maar ze krijgen niet meer en hebben dus eigenlijk gewoon niet de tijd om hun onderzoeken deftig te doen.
Vroeger werkte K&G met voornamelijk huisartsen die een centje wilden bijverdienen en dus vaak van toeten of blazen wisten. Sinds enkele jaren is er een aparte opleiding en er wordt aan gewerkt om enkel nog mensen in te zetten die die opleiding gevolgd hebben, maar er zijn er gewoon nog niet genoeg. (Degene die die opleiding niet voltooid hebben, verdienen trouwens een stuk minder dan de anderen.)
In de zomerperiode hebben er zo blijkbaar een heleboel dokters dienst gedaan, die net de basisopleiding geneeskunde hadden afgewerkt en nog geen verdergezette opleiding of stage gedaan hadden, maar eraan gingen beginnen.
Er zijn in die periode opmerkelijk meer mensen doorverwezen, gewoon omdat die jonge dokters niet de ervaring hadden om vast te stellen wat ernstig was en wat niet. Misschien had de jouwe al veel doorverwijzingen gedaan en was ze daarvoor op de vingers getikt?

Zelf had ik de laatste keer ook een stagair (met begeleidster) die nog fameus stond te trillen op haar benen (letterlijk). Ik heb aan mijn vriendin gevraagd of ze toch nog eens wilde kijken, want zijn hoofd was bv. gekrompen.
Ik heb die stagaire maar laten doen en geen vragen gesteld terwijl ze aan het vaccineren was, volgens mij ging het anders fameus misgaan, maar ze moeten het ook ergens leren natuurlijk. Veel kunnen ze niet fout doen als ze al kunnen prikken.
Ik ga voor alle duidelijkheid niet naar het CB waar die vriendin werkt, das me net iets te ver.

Ook bij ons liggen er papieren, die na elk kindje ververst worden en ook op de weegschaal en de meetbak wordt telkens een vers papier gelegd.
Kinderen die hoesten lijken mij niet te vermijden en nog minder bij een KA dan bij K&G. Ze kunnen toch moeilijk de moeders met hun baby buitenzetten omdat de peuter hoest of nog erger, de peuter alleen buitengooien.

Mij hebben ze nog nooit een schema op willen dringen. Ik geef nog zo goed als volledig bv en ik stel ook geen vragen in die richting.
K&G is er voor preventie, dus wegen en meten en vaccins en het van wiechelenschema opvolgen. De verpleegsters bij ons zijn zeer goed en hebben mij nog niks willen opdringen. Ik ben daar ook niet erg vatbaar voor. Ik doe wat mijn gevoel zegt. Alles wat K&G of LLL of... zegt, zijn richtlijnen en tips, geen wetten die je slaafs moet volgen. Het is niet de wegcode dat ze schrijven he, maar een handleiding die in de meeste gevallen zou kunnen werken. En in tegenstelling tot de wegcode is er geen boete als je op je gevoel voortgaat ipv op de wetten van K&G, niemand verwacht zelfs dat je alles slaafs volgt.

Gast

RE: Klacht over Kind en Gezin

Berichtdoor Gast » 26 sep 2007, 16:20

Bij ons wordt er ook een papier op het verzorgingskussen, weegschaal en meettafel gelegd na ieder kind. Bij de arts wordt er ook altijd een nieuw papier gelegd na ieder kindje, wat ook normaal is. Moest dit niet gebeuren, zou ik er toch niet kunnen mee lachen hoor. En wordt er niet gezegd dat je je afspraak moet afzeggen als je kind ziek is!!

Wat de verpleegster betreft, daar mogen we zeker niet van klagen. Die dringt niks op, maar geeft gewoon goede raad. Ieder kind is verschillend zegt ze en dat is toch wel een feit hé.

Zou het voorval toch eens bespreken bij een volgend bezoek en indien nodig vragen om te veranderen van centrum.

Caro @ 16:20

RE: Klacht over Kind en Gezin

Berichtdoor Caro @ 16:20 » 26 sep 2007, 16:38

een volgend bezoek? Die kans krijgen ze niet meer hoor.

Als ze weer eens iets zien of horen waar ze geen deftige uitleg voor kunnen geven, begint het spelletje weer van voor af aan. Door mijn verhaal te vertellen, heb ik in mijn omgeving al ontelbare fratsen van K en G gehoord. Het verbaast mij dus niets dat veel mama's K en G gebannen hebben.

Voor mij geldt hetzelfde. Vanaf nu ga ik enkel nog naar mijn KA. Ze kan mij tenminste meteen juist inlichten. Zij heeft een bloeiende praktijk en hoeft haar dagen niet te gaan slijten bij K en G. Dat zal wel zijn reden hebben, zeker?

Gast

RE: Klacht over Kind en Gezin

Berichtdoor Gast » 26 sep 2007, 16:39

Bij ons wordt er een papiertje gelegd op het verzorgingskussen. Maar jij had je handdoek bij dus ik snap jouw probleem niet.
Wat dat hoesten betreft: hou jij je kindje altijd thuis als hij/zij hoest. Als je naar de ka gaat zitten allemaal zieke kindjes, dus daar zou ik in jouw geval zeker niet naartoe gaan.
Je ka had meteen gezien dat het niet ernstig was, die dokter van k&g waarschijnlijk ook.


K.

RE: Klacht over Kind en Gezin

Berichtdoor K. » 26 sep 2007, 16:55

@15:49: ik vind dat helemaal niet zo belachelijk, hoor. Ik weet niet hoe het bij jou is, maar bij ons mogen de kindjes niet naar de om als ze ziek zijn. Uiteraard kan er een ziekte aan het broeden zijn, maar da's iets helemaal anders dan met al hoestende en rochelende kindjes op consultatie komen bij kind en gezin. Caro heeft trouwens gelijk: er wordt gevraagd om je afspraak te verzetten wanneer je kindje ziek is. En het gaat heus niet over levensbedreigende ziektes, maar over het principe. Mocht mijn kindje ziek zijn, dan zeg ik mijn afspraak bij kind en gezin af! En i.v.m. die ziekenhuisbacterie... ik krijg er wat van hoe sommigen hier alles in het belachelijke willen trekken door het zo absurd en grotesk mogelijk voor te stellen. Oké, misschien vind je Caro en de mama's die haar gelijk geven té overbezorgd, maar iedereen haar eigen manier, he. Dat wil niet zeggen dat je je mening op een denigrerende manier moet duidelijk maken. Gewoon beleefd en met respect kan ook.

Gast

RE: Klacht over Kind en Gezin

Berichtdoor Gast » 26 sep 2007, 17:10

Caro,

De dokter van kind en gezin had je meteen naar een kinderarts moeten doorverwijzen voor een tweede opinie. Ze mag daar geen 4 weken mee wachten.Waarschijnlijk dacht ze dat het om een onschuldig hartruisje ging. Zij is toch in de fout gegaan. Ik zou het melden aan kind & gezin en je daar verder niet meer laten zien.

Over welke consultatiebureau van kind en gezin gaat het hier eigenlijk?

Bie

RE: Klacht over Kind en Gezin

Berichtdoor Bie » 26 sep 2007, 17:20

Over dei hartruis wil ik mij niet echt uitspreken maar ik vind wel dat je over al de rest serieus overdrijft hoor! Maar ja dat zullen wel nog de hormonen zijn zeker dan.

Caro @ 17:10

RE: Klacht over Kind en Gezin

Berichtdoor Caro @ 17:10 » 26 sep 2007, 17:53

het consultatiebureau in Beveren.

Verpleegkundige cardiologie

RE: Klacht over Kind en Gezin

Berichtdoor Verpleegkundige cardiologie » 26 sep 2007, 19:28

Ik heb ook al vanalles gehoord en gezien bij kind en gezin. Ik knik meestal vriendelijk ja, en denk het mijne ervan. Ik ga ernaar toe om te wegen en te meten (hoewel mijn dochter soms gekrompen is ;) ) en voor de gratis vaccinaties.

Toen ik met mijn, volgens mij perfect gezonde, dochter op controle ging, zij was op dat moment net 2 jaar, zei die arts daar doodleuk dat mijn dochter een hartruis had! Ik dacht dat ik achterover viel van mijn stoel! Dit had ik nu nog nooit gehoord! Ik zag alle doemscenarios al bovenkomen! Ik werd doorverwezen naar een cardioloog die ik dan zelf maar moest zoeken, gelukkig wist ik beroepshalve waar ik terecht moest.
Eenmaal thuis kwam ik tot mezelf en geloofde ik er niets van, moest mijn dochter echt een ernstige hartruis hebben, dan had ik er al iets van moeten merken en anders had de HA of de andere artsen bij K&G dit al moeten merken. Maar ja, als men zoiets zegt neem je het zekere voor het onzekere en ben ik dus naar een cardioloog geweest. Alles normaal! Gelukkig maar.

Ik ben ook al doorverwezen met mijn dochter voor een wegdraaiend oog! Terwijl dit compleet niet waar was. Ze was toen zelfs nog geen twaalf maanden!

Ook een keer doorverwezen naar een specialist omdat mijn dochter motorisch achterstond volgens hun, zij kon namelijk op haar 17 maanden nog niet stappen!Katrien

RE: Klacht over Kind en Gezin

Berichtdoor Katrien » 26 sep 2007, 20:43

Hallo,

Nu moet me toch iets van het hart als ik al die reacties hier lees. Allerlei mensen spreken hier over een fout, ze had dit of dat moeten doen, terwijl ze uiteindelijk geen enkele medische kennis hebben.
Zoals iemand hierboven ook schreef: bij jonge baby's kun je hartgeruisjes horen, die enkele weken later volledig verdwenen zijn door de groei van het hartje en het sluiten van nog bestaande openingen.
Ik begrijp heel goed dat de mama super ongerust was en dat de dokter bij K&G de impact van haar woorden onvoldoende heeft ingeschat, maar dat ze een fout gemaakt zou hebben, dat vind ik toch sterk overdreven hoor!

Groetjes,

Katrien


Marie

RE: Klacht over Kind en Gezin

Berichtdoor Marie » 26 sep 2007, 20:47

Hallo,

Ik heb ook een vriendin die arts is bij Kind en Gezin. En daardoor weet ik dat het niet zo is dat het de minder goede studenten zijn die deze richting kiezen. Mijn vriendin heeft steeds hoge punten behaald en regelmatig onderscheiding, maar heeft bewust gekozen voor een job waar ze min of meer regelmatige uren heeft zonder wachtdienst en met beperkt weekendwerk en dit omdat ze mama is van 3 kinderen.
Dus niet te rap vooroordelen trekken, hé

Marie


Terug naar “Je baby maand na maand”