osteopaat "kraakt" nekje baby 4 weken oud

cindy

osteopaat "kraakt" nekje baby 4 weken oud

Berichtdoor cindy » 04 sep 2007, 19:38

hoi mama's
ik ben vorige week naar de osteopaat geweest met mijn zoontje van 4 weken oud omwille van zijn reflux.Dit ging allemaal goed tot die osteopaat mijn zoontje zijn nekje kraakte.ik had me daar echt niet aan verwacht en was eigenlijk erg geschrokken want ik verstond niet goed het verband met zijn reflux.nu vroeg ik me af of jullie osteopaat dit ook doet bij jullie babytjes met reflux. Ik moet wel zeggen dat ik zeker geen beterschap zie bij mijn zoontje, of is dit nooit na een eerste behandeling.
graag had ik jullie ervaringen geweten want normaal moet ik nog een keer terug maar ik durf niet goed meer.

Gast

RE: osteopaat "kraakt" nekje baby 4 weken oud

Berichtdoor Gast » 04 sep 2007, 20:01

Onze osteopate deed het ook en ook weinig resultaat in het begin.
Maar nu drie maand later met gepaste melk en gepast medicatie en bezoek aan osteopate kan ik straks beginnen met afbouwen van de omeprazole!
O ja nog vergeten: een grote dosis geduld is zeker nodig bij reflux!
Sterkte.

Gast

RE: osteopaat "kraakt" nekje baby 4 weken oud

Berichtdoor Gast » 05 sep 2007, 04:55

Grappig hoor, aangepaste melk en medicatie en de osteopaat heeft het beter gemaakt?????

ts

RE: osteopaat "kraakt" nekje baby 4 weken oud

Berichtdoor ts » 05 sep 2007, 10:25

hoi cindy,

Een osteopaat lost problemen op door dingen los te maken. Ik ga ook met mijn baby maar ik heb nog nooit gekraag gehoord hoor.
Nu, ik werk zelf in de klassieke geneeskunde, en ben toch ook wat sceptisch hoor. Zo weet ik dat er in het kinderziekenhuis soms ook wel eens kindjes komen waarbij de osteopaat meer slecht heeft gedaan dan goed.
Je moet zien dat je osteopaat gespecialiseerd is in baby's. Lang niet alle osteopaten zijn daarin gespecialiseerd al zeggen ze dat ze veel met baby's werken. eerlijk gezegd, als je geen goed gevoel hebt, zou ik eens zoeken naar een andere.
Een eerste behandeling is niet altijd voldoende om iets te merken. Dat zei mijn osteopate direct. Zo heeft ze bij mijn zoontje minstens drie sessies nodig denkt ze om hem te helpen. Zij heeft ook gezegd van de zantac te stoppen, maar dat doe ik dus niet. Ik ben voorstander van de twee geneeskundes met elkaar te combineren en ben overtuigd dat je zo het beste resultaat boekt. En ik merkte verschil na de tweede keer bij de osteopaat.

Gast

RE: osteopaat "kraakt" nekje baby 4 weken oud

Berichtdoor Gast » 05 sep 2007, 10:34

Hoi,

Wij zijn bij een osteopate geweest die gespecialiseerd is in baby's, maar kraken mogen ze toch niet doen hoor. De behandeling bestaat erin om via drukmassage te werken... Dat is toch wat zij me heeft gezegd.

manon

RE: osteopaat "kraakt" nekje baby 4 weken oud

Berichtdoor manon » 05 sep 2007, 10:51

hoi

bij mijn zoontje heeft de osteopaat ook alleen maar zachte druktechnieken gebruikt, zeker niks gekraakt. Mijn zoontje was na 2 beurten volledig van zijn nekblokkage af.

Gast

RE: osteopaat "kraakt" nekje baby 4 weken oud

Berichtdoor Gast » 05 sep 2007, 10:56

Even een vraagje aan alle mama's die met hun babietje al naar de osteopaat zijn geweest.
Onze osteopaat kraakt het nekje van onze baby ook niet, drukt alleen precies zachtjes.

Maar elke loopt ze te huilen en te brullen als gek, zo hard zelfs dat ze enkele gsprongen adertjes op haar hoofdje had achteraf. Wenen jullie babietjes ook zo hard tijdens de sessie? Ik vind het best nogal zielig.

ts

RE: osteopaat "kraakt" nekje baby 4 weken oud

Berichtdoor ts » 05 sep 2007, 12:12

mijn kindjes huilen nooit bij de sessie. Integendeel, ik zie ze echt ontspannen terwijl ze ermee werkt. Zo werkt ze niet alleen voor hun reflux maar ook voor hun darmpjes. Ze waren zelfs de laatste keer zo ontspannen dat ze daar op de tafel een flinke pamper vol hadden ineens zonder moeite te doen (terwijl ze normaal wel heel wat moeite moeten doen).

Anne

RE: osteopaat "kraakt" nekje baby 4 weken oud

Berichtdoor Anne » 05 sep 2007, 12:32

mijn baby was ook een paar weken toen we voor de 1e keer naar de osteopaat gingen,

ze liet hem alles doen en was enorm rustig

cindy

RE: osteopaat "kraakt" nekje baby 4 weken oud

Berichtdoor cindy » 05 sep 2007, 15:52

dat dacht ik dus al dat bij zulke kleine kindjes niet wordt gekraakt.Maar hoe vindt ik dan een osteopaat die gespecialiseerd is in baby's. avast bedankt voor de antwoorden.

ps we zijn van oostende

Gast

RE: osteopaat "kraakt" nekje baby 4 weken oud

Berichtdoor Gast » 05 sep 2007, 16:42

in rumbeke zit er iemand dr. joris van peeteghem, zeer rustig en bekwaam iemand, hij is gespecialiseerd in baby's, ken heel veel mensen die er zeer tevreden over zijn.

Gast

RE: osteopaat "kraakt" nekje baby 4 weken oud

Berichtdoor Gast » 05 sep 2007, 21:06

Mijn osteopaat kraakte ook het nekje van mijn zoontje en dan ging er tijdens de sessie inderdaad nogal wat gehuil bij te kijken. Maar na de sessie werd mijn zoontje dan lijkwit ( is wel schrikken de eerste keer dat je dat ziet, gelukkig had osteopaat me verwittigd dat dit ging gebeuren) en dan was hij zooooooooo rustig , niet normaal voor hem!!! En hij had ook elke keer een dikke kakkepamper na de sessie zonder dat hij daar moeite voor moest doen en normaal kon dit uren duren voor een klein beetje kaka. De week na een sessie leek het wel veel erger te zijn dan vordien maar ook dat had de osteopaat voorspeld. En dan na de 4de sessie had ik een heel ander kind!!! Geen last meer van reflux, geen krampen meer bij kaka, altijd tevreden,.... Ik heb er geen spijt van gehad dat ik ben gegaan en het werd nog voor een deel terugbetaald ook door cm, dus voor de prijs moet je het niet laten!!

ikki

RE: osteopaat "kraakt" nekje baby 4 weken oud

Berichtdoor ikki » 06 sep 2007, 09:53

Mensen die goede of slechte ervaringen hebben bij Dr. Borreman in Brasschaat???

Gast

RE: osteopaat "kraakt" nekje baby 4 weken oud

Berichtdoor Gast » 06 sep 2007, 10:38

Ik ben drie jaar geleden met mijn dochter geweest, de eerste keer was ze maar 8 dagen oud. Ze is vier of vijf keer behandeld en ik heb nooit gekraak gehoord. Zij was ook heel rustig tijdens de behandeling, maar de 2 dagen erna had ze het erg moeilijk.
Nu heb ik een zoontje van 3 weken die al 2 keer behandeld is. De reden is weer net hetzelfde: hij kan zijn hoofdje bijna niet naar rechts draaien door een geblokkeerde halswervel.
Bij hem is het net andersom: tijdens de behandeling krijst hij alles bij elkaar en de 2 dagen erna slaapt hij enorm veel en is hij heel rustig.
Ik ga bij Bert Smeets in Riemst (Limburg), hij werkt veel met baby's en we zijn heel tevreden.

Tinneke_Matterne
Berichten: 1
Lid geworden op: 06 jan 2020, 10:24

Re: osteopaat

Berichtdoor Tinneke_Matterne » 06 jan 2020, 10:30

ja, ik heb ervaring met osteopaat Borremans, die een goede reputatie heeft in Brasschaat, mijn ervaring is dat hij heel subtiel te werk gaat, in het begin vond ik het zelfs té, maar omdat ik zoveel goede dingen had gehoord over hem wou ik het toch een kans geven, resultaat : na 3 sessies van mijn whiplash-achtige klachten af ( neus gebroken bij van de trap vallen), na 4 jaar met klachten rondlopen!
Hij heeft zeker 20 jaar ervaring, ik kan me voorstellen dat hij met baby's ook alleen verantwoord tewerk gaat.


Terug naar “Je baby maand na maand”