Iemand ervaring met Atopische eczeem?

Bezorgde Mama

Iemand ervaring met Atopische eczeem?

Berichtdoor Bezorgde Mama » 02 aug 2007, 13:22

Elaba,

Sinds gisteren is er bij mijn dochtertje van 10 maanden atopische eczeem vastgesteld. Dit zijn rode, warme droge plekken. Ze heeft er op haar gezicht, nu ter hoogte van haar mond omdat met haar tandgroei dit nog meer bevordert. Ze krijgt momenteel haar eerste onderste tandjes. En ze heeft er kleine plekjes op haar rug en beentjes.

Heeft er iemand ervaring mee of zijn er moeders die dit ook ondervonden hebben bij hun kindjes? Wat doen jullie eraan? Welke crème? Melk enz.
Mijn kindje is heel erg allergisch aan alles, ze krijgt al van bij de geboorte soya melk, badolie en wasmelk van ADERMA, voor haar droge huid, smeer ik haar na elke bad met Ictyane van DUCRAY enz.

Ik hoop dat ik niet allen ben, de dermatoloog zei dat in 80% van de gevallen dat zelf verdwijnt rond een jaar of 4-5.

Alvast bedankt en to vlug.
Vele kusjes en dikke knuffels aan jullie kapoenen.

Gast

RE: Iemand ervaring met Atopische eczeem?

Berichtdoor Gast » 02 aug 2007, 14:06

mijn dochtertje heeft ook last van eczeem. Ze reageert ook op voeding. Telkens ze iets nieuw eet, heeft ze het. Ze is nu ondertussen 9 maand en heeft het enkel nog in haar gezichtje.

Ze kan wel tegen alles wat badolie, enz. Ik was haar altijd met badolie. Ik heb ook een tijdje van mustella de cold cream gebruikt en de creme voor atopische huid.

Wat hier ook goed helpt is een stick van Mustella omdat ze het nu ook vooral op lipjes en kin heeft.

Ik wist wel niet dat dit door tandjes feller kon zijn. Ze heeft het nu al een tijdje en sinds gisteren zijn er tandjes in zicht. Hier ook de eerste.

Ik denk soms ook teveel aansmeren is ook niet goed.

Groetjes

Gast

RE: Iemand ervaring met Atopische eczeem?

Berichtdoor Gast » 02 aug 2007, 14:55

Hallo,
Begrijp je ongerustheid.
Ons dochtertje had rond haar zes maanden een hele lelelijke plek in haar gezicht. Ben eerst naar kinderarts geweest, hij bevestigde ook een atopisch eczeem, heeft me aangeraden cortisone zalf te gebruiken: advantan crème. Het plekje ging weg maar wanneer we de zalf niet meer gebruikten kwam het terug. Uiteindelijk naar huidarts geweest, die raadde cortisone zalf af, heb daar Elidel zalf 1 % voorgeschreven gekregen. En dat hielp, plekje is weggegaan en komt nu niet meer terug. Die elidel zalf is niet terugbetaalbaar onder de twee jaar dus wel vrij duur voor kinderen onder de 2 jaar: 40 euro voor 30 gram. De huisarts vertelde me laatst dat enkel kinderartsen en huidartsen ze mogen voorschrijven.
Hopelijk ben je hier een beetje mee geholpen,
groetjes

liever

RE: Iemand ervaring met Atopische eczeem?

Berichtdoor liever » 02 aug 2007, 15:19

Als je kindje erg allergisch is zou ik allergietesten laten doen bij een allergoloog. Misschien is er in haar voeding nog iets wat de eczeem veroorzaakt, en kan je dit vermijden en zo de eczeem verminderen (zonder cortizone creme te moeten smeren).

Allergietesten zijn wel niet 100% betrouwbaar bij kleine kindjes, maar bij ernstige allergische klachten worden ze wel gedaan, en ze kunnen wel een indicatie geven.
Goede info over eczeem vind je op: [url]http://www.kindereczeem.nl[/url]

Bij mijn zoontje (hele erge eczeem van 2 tot 7 maand) hebben de allergietesten en aangepaste voeding heel veel geholpen. We gaan voor allergietesten naar UZ Antwerpen.

Kwa creme is het echt wel zoeken, dat hangt af van baby tot baby. Mijn zoontje bleek allergisch aan de bewaarmiddelen die in de meeste cremes gebruikt worden. Ik smeer hem na het bad - als hij nog een beetje nat is zodat huid beter olie opneemt - in met weleda babyolie, in combinatie met stelatiopia creme 's morgens en 's avonds.

snuffel

RE: Iemand ervaring met Atopische eczeem?

Berichtdoor snuffel » 02 aug 2007, 16:19

hey bezorgde mama,
mijn dochter van 5jaar heeft al atopische eczeem van toen ze 8 weken oud was.
het is begonnen met natte eczeem in huidplooien en is nu hele droge huid met atopische eczeem.
ze heeft het vooral aan haar handjes,voeten en knieholtes en armholtes.
we zijn in behandeling bij een dermatoloog en hebben 2 zelfgemaakte zalfjes,ene voor de ergste plekken(is met klein beetke cortisone)en de andere is een grotere pot onderhoudscreme voor als haar roodheid en jeuk vermindert is.
we moeten het goed opvolgen want van zodra ze enkele dagen niet ingesmeerd is dan verergert het.
hebben ook een tijdje elidel gehad maar zijn nu goed met die zelfgemaakte zalf.
ze zeggen mij dat aan de leeftijd van 6-7 jaar het kan verminderen of zelfs verdwijnen omdat ons bloed aan die leeftijd zichzelf vernieuwt en atopische eczeem zit in de bloedbaan,dus hopen we hier dat binnen een jaartje of 2 ons meisje ervan verlost is want vooral als het warm is,is het afzien voor haar.
we geven dan ook fenistil druppels tegen de jeuk.
hopelijk ben je hier iets mee.
veel succes

Heidi

RE: Iemand ervaring met Atopische eczeem?

Berichtdoor Heidi » 02 aug 2007, 18:32

Hallo,

Mijn dochter is nu 6,5 jaar. Ze heeft al atopisch eczeem van als ze baby was. Voornamelijk op haar armen en benen en in de huidplooien. Maar ook op haar rug en buik krijgt ze soms plekken.
Ik heb verschillende huidspecialisten gedaan. Ik moest Advantan cortisone zalf smeren maar inderdaad als ik daarmee stopte kwamen de plekjes terug. De KA schreef me altijd zelfgemaakte potjes op basis van eucerine voor maar die waren zo vettig en daarmee gingen de plekjes niet weg.
Tot ik 2 jaar geleden een dermatologe gevonden had. Ze had toen heel erge plekken.En die schreef me eerst drie dagen een zwarte teerzalf voor die ik moest smeren als ze ging slapen en ik moest haar een oude pyjama aandoen en oude lakens opleggen want die plekken krijg je er nooit meer uit.
En daarna moest ik overgaan op elidel 1%. Inderdaad rond de 40 euro als je ze niet laat voorschrijven door KA of dermatoloog.
En als ze nu nog een opstoot krijgt smeer ik een drie-tal dagen, niet langer, elocom zalf. Daar zit een kleine hoeveelheid cortisone in en dan smeer ik verder elidel 1% tot de plekjes weg zijn. Want sommige kinderen kunnen er last van hebben tot de leeftijd van 12 jaar zei mijn KA. Ze groeien er uit zegt hij wel.
En dan kunnen ze misschien last krijgen van hooikoorts of dergelijke allergieën maar dat is daarom niet zeker.
Verder was ik haar nooit met zepen alleen maar met badolie en nadien smeer ik haar in met ad-herma exomega, een huidmelk, speciaal voor de atopische huid.
Ik gebruik ook enkel le chat wasprodukten en geen wasverzachter voor haar kleren. Ook niet die hypo-allergische van robijn e.d. want dan merk ik dadelijk dat ze er weer last van heeft.
Ook als ze ziek wordt zie ik dat de plekjes weer opkomen. Dan maar weer beginnen met smeren. Ik moet wel zeggen als ze uit bad komt en ik moet die drie dagen met elocom smeren dan huilt ze de eerste twee dagen wel fel omdat de zalf brandt zegt zij. Dan krijg ik wel hartpijn en wou ik dat ik de pijn kon wegnemen.
Ik zie nu ook dat die plekjes niet bruinen als ze in de zon loopt. Ik smeer haar in met zonnemelk van widmer zonder parfum.
Maar ooit komt er een tijd dat ze eruit is gegroeid. Hopelijk krijgt ze geen last van andere allergieën dan.
Ikzelf heb last van hooikoorts beginnen krijgen toen ik bevallen was van haar. En nooit eerder er iets van geweten. Toch maar gek hé.

Vele groetjes
Heidi

S.

RE: Iemand ervaring met Atopische eczeem?

Berichtdoor S. » 02 aug 2007, 20:20

Bij mijn zoontje ook atopische eczeem vastgesteld. Hij had er al last van vorig jaar oktober. Vooral op zijn wangen en kin, vuurrood zag het. Aan de huisarts gevraagd, kinderarts, huisdokter,... Overal een ander zalfje, maar niets hielp. Begin mei naar de huidspecialist geweest, die dan atopische eczeem vaststelde. Hij heeft ons ook iets van A-DERMA aanbevolen. Exomega Creme émolliente met omega 6 en vitamine B3. Bij ons moest de apotheker dit wel bestellen, maar ik geloof wel dat je het zonder voorschrift kan krijgen. Dat smeren we twee keer per dag op zijn wangen en kin. En de eczema is HELEMAAL WEG! We blijven de zalf wel smeren om zeker te zijn dat het niet terugkomt.
Aangezien dat je al producten van ADERMA gebruikt, zal ze hier ook wel tegenkunnen he.
In ieder geval: veel geluk! Hopelijk vind je iets dat helpt bij je dochtertje.

Saar

RE: Iemand ervaring met Atopische eczeem?

Berichtdoor Saar » 02 aug 2007, 20:34

Onze oudste heeft hier heel erg last van gehad. Het ergste van al was dat de huisarts en K&G alsmaar zei dat het vanzelf zou weggaan, terwijl het alsmaar erger werd.
Ik ben uiteindelijk ook bij een dermatologe terechtgekomen en via haar de de kinderarts is het eczeem heel goed behandeld geweest. Een paar maanden later was het minimaal en tegen de leeftijd van 18 maanden zag je er niets meer van. Nu (ze is bijna 4) heeft ze af en toe nog eens droge plekjes, die ik dan insmeer met Stelatopia (van Mustela) of een vette crème.

Stephanie

RE: Iemand ervaring met Atopische eczeem?

Berichtdoor Stephanie » 02 aug 2007, 21:14

ik heb enkele praktische vraagjes ...

-zorgen jullie ervoor dat de plekken bedekt zijn door kledij. (zodat ze niet of moeilijker kunnen krabben) of laten jullie net de vrije lucht eraan komen ?

-Wat aan de zee ? kunnen de kinderen in het zeewater of zou dit erg prikken?

-Wat bij het slapen, boos worden, honger hebben en moe worden... dan moet hij zo hard krabben dat hij alles zou openkrabben--> Wat doen jullie hiermee?


bedankt...

Opstartster Bezorgde Mama

RE: Iemand ervaring met Atopische eczeem?

Berichtdoor Opstartster Bezorgde Mama » 02 aug 2007, 23:05

Ik wil jullie allemaal bedanken voor jullie verhaal en jullie hulp, ik ben blij dat ik niet alleen ben, ik ben er het hart van in als ik ze zie lopen met die plekken.
Er zijn interessante tips.

Momenteel geef ik ook Fenistil, de dermatoloog heeft mij ook een zalf voorgeschreven met Cortisone, maar nu heb ik van een andere dermatoloog vernomen dat als je cortisone gebruik bij Atopische eczeem dat de kans veel groter is later dat ze last hebben van astma.

Dus nu heb ik volgende week een nieuwe afspraak bij een nieuwe dermatoloog om eens die plekken te analiseren en iets beters te vinden.
Want sinds vandaag is het nog meer verergert, heel rond haar mond (haar eerste tandje is vandaag uitgekomen na lang wachten hihihi) en nu rond haar oogjes ook. Momenteel gebruik ik dus Fenistil tegen de jeuk en voor de plekken gebruik ik momenteel Citelium van ADERMA, afwachten dus tot volgende week.

Ik laat jullie zeker iets weten, maar toch wil k jullie allemaal al bedanken.
Ik wens jullie veel succes en veel genot en plezier met jullie kleintjes.

Dikke knuffel aan iedereen

@ Stephanie

RE: Iemand ervaring met Atopische eczeem?

Berichtdoor @ Stephanie » 02 aug 2007, 23:07

Eczeem plekken moet je zo weinig mogelijk bedekken, kinderen mogen niet zweten.

Beter niet in zeewater, wel veel wandelen bij mooi weer

Stress vermijden, want eczeem komt ook voor uit stress

Tegen jeuk ==> Fenistil is een droom, 3x/dag 10 druppeltjes

Hoop dat ik je kunnen helpen heb.

Vele groetjes,
Bezorge Mama

A

RE: Iemand ervaring met Atopische eczeem?

Berichtdoor A » 03 aug 2007, 10:32

Hallo,
mijn zoontje van 3maand heeft ook zo een droog velletje.
Eerst had hij nat eczeem achter zijn oortje en dan ging het over op zijn wangen.
Ik had de indruk dat het meer was als ik produkten van galenco gebruikte.
Nu is het nat eczeem achter zijn oortjes weg maar heeft nog droge angetes precies bobbeltjes.
Ik had het eens opgezocht en kwam ook uit op atopisch eczeem.
Wordt dit na wat maander dan erger?Zie dat uw kindje dat maar had aan 8maand ,had ze vroeger dan niets daarvan?
Ik gebruik nu wel ook speciale zeep van eucerin de douchegel ofzo en smeer hem ook in elke dag.

Arjan_Bosma
Berichten: 1
Lid geworden op: 27 jun 2020, 11:09

Re: Iemand ervaring met Atopische eczeem?

Berichtdoor Arjan_Bosma » 27 jun 2020, 11:11

Sinds een aantal jaren heb ik ineens fors last gekregen van eczeem. Ik zal jullie mijn zoektocht besparen. Maar ik denk de oplossing gevonden te hebben. Ik slik sinds een tijdje forse hoeveelheden vitamine C 10gr.-20gr. dit zorgt ervoor dat alle gebieden waar ik eczeem (ontsteking huid) had aan het genezen zijn. Tip: slik de vitamine C zoveel mogelijk verdeeld over de dag, verhoog het langzaam totdat de eczeem weggaat of je last krijgt van je darmen. Ik heb zelf onderzoek gedaan op internet of 10gr-20gr vitamine C veilig is en ik ben ervan overtuigd dat dit veilig is. Maar doe je eigen onderzoek of raadpleeg een medische specialist, niet je dermatoloog die hebben hier geen verstand van. Mijn dermatoloog keek me wazig aan toen ik vroeg (een aantal jaren geleden) of vitaminegebrek de oorzaak zou kunnen zijn, hij was er heilig van overtuigd dat dit geen rol speelde, immers mijn bloedonderzoek toonde aan dat alles in orde was. Ik heb allerlei supplementen geprobeerd maar geen enkele had het effect van hoge dosis vitamine C. Naar mate je begint te genezen zullen je ontstekingen verminderen en neemt ook je behoefte aan vitamine C af. Dus eczeem verhoogt je behoefte aan vitamine C en gebrek aan vitamine C veroorzaakt bij mij eczeem ziedaar de vicieuze cirkel.

Specifiek voor kinderen zou ik beginnen met voedingsmiddelen te geven met veel vitamine C.

Anouk_Deleermacker
Berichten: 9
Lid geworden op: 08 jul 2020, 16:58

Re: Iemand ervaring met Atopische eczeem?

Berichtdoor Anouk_Deleermacker » 22 jul 2020, 14:02

Hey Hey, mijn zoon heeft dit ook en nu is het redelijk onder controle. Als hij weer plekken met eczeem heeft smeren wij meestal een goeie laag cortisonezalf, 3 dagen erna is het verdwenen. Wij gaan wel al even naar dezelfde dermatoloog en die volgt het geval eigenlijk goed op. Dit artikel van libelle mama bevat echt heel goede tips en raden goeie producten aan: https://mama.libelle.be/baby/atopisch-eczeem/.

Anouk_Deleermacker
Berichten: 9
Lid geworden op: 08 jul 2020, 16:58

Re: Iemand ervaring met Atopische eczeem?

Berichtdoor Anouk_Deleermacker » 22 jul 2020, 14:03

Hey Hey, mijn zoon heeft dit ook en nu is het redelijk onder controle. Als hij weer plekken met eczeem heeft smeren wij meestal een goeie laag cortisonezalf, 3 dagen erna is het verdwenen. Wij gaan wel al even naar dezelfde dermatoloog en die volgt het geval eigenlijk goed op. Dit artikel van libelle mama bevat echt heel goede tips en raden goeie producten aan: https://mama.libelle.be/baby/atopisch-eczeem/.


Terug naar “Je baby maand na maand”