wiens baby was ook nog piepjong toen hij RSV had

ilse

wiens baby was ook nog piepjong toen hij RSV had

Berichtdoor ilse » 12 dec 2005, 19:30

hoikes
mijn zoontje is 2 weekjes en ligt al een week in het ziekenhuis met RSV, wie had ook een piepjonge baby en wil hierover praten met mij?
vanaf wanneer krijg je trouwens beterschap?
Groetjes

Ilse

Tina

wiens baby was ook nog piepjong toen hij RSV had

Berichtdoor Tina » 16 dec 2005, 16:19

hoi Ilse,

je voelt je blijkbaar ook zo alleen als ik. Net of alle andere kindjes het virus zelf kunnen overwinnen en die van ons niet.

Mijn zoontje van 3 maanden is net terug uit de kliniek. We zijn er 5 dagen moeten blijven. Gelukkig kwam er geen beademing aan te pas, maar hij heeft wel antibiotica moeten krijgen om een eventuele nieuwe infectie op de luchtwegen te vermijden. Ik was er ook niet voor en vind dat laatste misschien nog wel het ergste maar ja.
Intussen kucht hij nog, maar het zit allemaal al wat losser.

Voelde jij je ook zo wat schuldig? Ik stel mij 1001 vragen over de toekomst. Ik lees al dat ze er nog lang last van kunnen hebben. Ik ben daar echt bang van. Het zijn van die dingen waar je ook niet bij stilstaat voor je aan kindjes begint he. Een verkoudheid of een oorontsteking ja, dat maken ze allemaal mee, maar in het ziekenhuis belanden??

Iedereen zegt ook maar dat het wel goedkomt en zo, maar zal dat ook zo zijn??

Hoe is het intussen met jou kleintje, zijn jullie al thuis? Het hoesten duurt nog lang na he.

Groetjes,
Tina

Gast

wiens baby was ook nog piepjong toen hij RSV had

Berichtdoor Gast » 16 dec 2005, 16:54

hoi tina,
als je wil kan je mij eens mailen bruinoogje78@hotmail.com
wij mogen morgen naar huis, na 13 dagen ziekenhuis

Tina

wiens baby was ook nog piepjong toen hij RSV had

Berichtdoor Tina » 16 dec 2005, 18:10

OK bruinoogje, heb mailtje gestuurd.

groetjes

Katrien

wiens baby was ook nog piepjong toen hij RSV had

Berichtdoor Katrien » 16 dec 2005, 20:46

Mijn dochtertje Amélie is nu een weekje thuis van het ziekenhuis,ze was 11 weken als ik ze in spoed heb moeten binnenbrengen.Ze heeft er 8 dagen moeten blijven,leuk is anders.De eerste 5 dagen heeft ze constant onder een koepeltje moeten liggen om zuurstof bij te krijgen,ze had een infuus voor extra vocht want ze dronk amper nog 50 ml,3 keer per dag aerosollen en ten slotte nog om de 6 uur antibiotica omdat ze zo vatbaar was om nog iets anders op te lopen.Ik benvandaag op controle geweest en ik mag de aerosol stopzetten,onze kleine meid is er volledig van hersteld,gelukkig maar want het is efkes paniek hé als je zo een klein boeleke hoort hoesten en rochelen en piepen?
In ieder geval sterkte het zal vlug de goede kant opgaan.

lore

RE: wiens baby was ook nog piepjong toen hij RSV had

Berichtdoor lore » 20 dec 2007, 13:06

hallo,
ik lees dat jouw kindje ook met rsv gesukkeld heeft
Mijn derde kindje is 7 weken oud. Hij is verleden week donderdag opgenomen geweest in het ziekenhuis met rsv. Op zondag mocht hij weer mee naar huis. De dokter wees er ons echter op dat hij nog een tweetal weken lelijk kon hoesten, dat we ons daar geen zorgen hoefden over te maken. Maandag en dinsdag leek hij het goed te doen en dronk zijn flesjes gretig. Sedert gisteren is hij echter zó moe dat hij nog met moeite een half flesje wil drinken. Hij wordt wakker van de honger maar van het moment dat hij beetje melk binnen heeft, valt hij in slaap. Het is dan een hels karwei om hem nog wat te laten drinken en onmiddellijk na de voeding valt hij als een blok in slaap, terwijl hij voor hij ziek was bijna niet sliep. Hij moet bovendien ook een monitor aan om wiegedood te voorkomen.
Herken je dit ? Want Ik ben verschrikkelijk ongerust.

Katje

RE: wiens baby was ook nog piepjong toen hij RSV had

Berichtdoor Katje » 20 dec 2007, 13:30

Mijn dochter was vorig jaar 5w als ze opgenomen werd via spoed met rsv. We zijn toen 10 dagen moeten daar blijven met haar. Het ging zelfs helemaal niet goed met haar, 2 keer heel kritiek geweest, blauw worden, bijna geen saturatie en hartslag meer... dus bijgevolg zuurstof via haar neusje en maagsonde, want drinken kon ze ook niet meer... Maar ondertussen heb ik een flinke meid van 14 maand, die nu wel weer terug geveld is door rsv, maar gelukkig thuis mag blijven en na 3 dagen al een heel pak beter is.

Als ze zo jong zijn, hebben ze vaak het volgende jaar nog wat last van de luchtwegen. Wij puffen een hele winter om het zoveel mogelijk onder controle te houden.

Veel succes

Gast

RE: wiens baby was ook nog piepjong toen hij RSV had

Berichtdoor Gast » 20 dec 2007, 13:38

een vriendin van me haar zoontje heeft toen hij een week oud was ook RSV gehad, en lang in ziekenhuis gelegen. Hij is nu 4 en is nog elke winter erg vatbaar voor bronchitis enz, de aerosol staat daar constant aan. Nu betert het stilaan, deze winter nog maar 1 keer moeten aerosollen;

Julie

RE: wiens baby was ook nog piepjong toen hij RSV had

Berichtdoor Julie » 20 dec 2007, 13:42

Hallo,

mijn zoontje was wel helemaal niet meer zo jong (10 maand), maar is toch ook stevig geveld geweest door RSV. 8 dagen ziekenhuis, zuurstof, 6 keer per dag aerosollen. We zijn ondertussen bijna anderhalve maand verder en hij lijkt het min of meer verteerd te hebben. Volgens de dokter zal hij wel heel de winter (en misschien ook volgende) gevoelig blijven aan elk verkoudheidsvirusje en dit hebben we al mogen merken, want 3 dagen na het stoppen met RSV-aerosollen kreeg hij alweer zo'n diepe, zware hoest en zijn we mogen opnieuw beginnen.
Na 8 dagen mocht hij trouwens naar huis, maar dan had hij wel nog steeds ruim 39° koorts. Maar zijn ademhaling was beter, de zuurstof weg en hij moest maar 4 keer per dag meer aërosollen, dus mochten we naar huis!!

Veel beterschap aan al jullie kindjes!

groetjes,
Julie.

Val.

RE: wiens baby was ook nog piepjong toen hij RSV had

Berichtdoor Val. » 20 dec 2007, 13:48

Ik wens jullie allen véél moed. Mijn zoontje van 6 maanden was 2 weken terug ook kritiek ... stauratie van 92% (ipv 98) en nog slechts 3x 80 cc drinken waarvan hij de helft overgaf door hoestbuien. Maar wegesn "te druk" op pediatrie werd hij thuis verzorgd. Na een goeie 10 dagen beterde het. Nu hoest hij nog steeds ... maar is vrolijk en eet goed.
Ik hou wel mijn hart vast voor de rest van de winter.

Gast

RE: wiens baby was ook nog piepjong toen hij RSV had

Berichtdoor Gast » 20 dec 2007, 14:13

Hier ook heeft mijn dochter vorig jaar 2 maal met rsv in het ziekenhuis gelegen met beademing. Verder is ze ook de hele winter ziek geweest dan op de luchtwegen en 4x een ooronsteking. Heeft dan van januari tot aan de Pasen 3 tot 4 maal per dag moeten aerosollen. Was al bang voor deze winter maar ze is van juni niet meer ziek geweest.

Elke

RE: wiens baby was ook nog piepjong toen hij RSV had

Berichtdoor Elke » 20 dec 2007, 19:40

Hier nog een lotgenoot!

Onze dochter (nu 7 weken) is 3 weken geleden opgenomen in het ziekenhuis met RSV.
Ik ben met haar via spoed binnengegaan in het ziekenhuis en daar is ze 's nachts echt slecht geworden. De saturatie geraakte zelfs met het toedienen van zuurstof maar net boven de 80% en ze is toen ook een paar keer gestopt met ademen terwijl ik erbij was. Heel enge ervaring om je kindje ineens zo blauw te zien worden...
Ze hebben haar dan in allerijl overgebracht naar intensieve zorgen in het Middelheim in Antwerpen. De CO2 in haar bloed bleek dan al zeer hoog te zijn.

Aangezien ze prematuur geboren was (dikke 4 weken te vroeg) werd ze op intensieve neonathologie opgenomen.

Blijkbaar had ze wel echt een slecht lotje getrokken, want ze had bovenop RSV ook nog een bacteriële infectie erbij gekregen.

Ze is een week beademd geweest, elke 2u werd haar bloed gecontroleerd, een paar keer per dag werd er een foto van haar longen gemaakt, ... Er was constant een dokter of verpleegster met haar bezig.
De eerste dagen kreeg ze enkel vocht met eiwitten, mineralen, suikers,... toegediend via een infuus en pas na een paar dagen terug voeding via een sonde. Ze zijn begonnen met 8 x 2ml en elke dag werd dat een beetje meer.

Die eerste nacht is het op een paar momenten echt zeer kritiek geweest, maar ondertussen is ze al een week terug thuis en het gaat prima met haar. Ze eet goed, slaapt goed en is goedgezind.

Het is zo vreselijk frustrerend dat je die eerste dagen geen vooruitgang ziet hè. Ze kunnen wel zeggen dat er bij het aspireren minder slijmpjes uitkomen, dat de mineralen in het bloed terug op peil komen etc. maar zo lang ze daar aan al die machines lag, leek er voor ons niks te veranderen.
We waren zo blij toen we haar na een weekje eindelijk terug konden vastpakken, al was dat nog steeds niet simpel omdat ze toen nog zuurstof toegediend kreeg, nog een sonde had voor haar voeding, nog een infuus met antibiotica had, een arteriële lijn (om bloed te nemen), en nog een aantal metertjes en infuusjes.

Maar je moet echt geloven wat ze daar zeggen. Als ze zeggen dat het goed gaat, dan gaat het wel goed gaan. Niemand heeft er baat bij om je blaasjes wijs te maken!

Veel sterkte in elk geval en als je nog iets wilt weten, vraag het maar via deze weg, want ik denk dat we wel alle mogelijke dingen meegemaakt hebben die je kan meemaken bij RSV.
Ik ben daarstraks bij de kinderarts geweest en die zei dat er van hier uit nog 5 andere kindjes vertrokken zijn, maar dat ons dochtertje er wel het slechtste aan toe was van al haar patiëntjes ooit. En toch is alles goedgekomen :)

N

RE: wiens baby was ook nog piepjong toen hij RSV had

Berichtdoor N » 21 dec 2007, 06:37

hoi,

wat zijn de eerste kenmerken?

veel sterkte gewenst allemaal!

S.(Leeuwtje)

RE: wiens baby was ook nog piepjong toen hij RSV had

Berichtdoor S.(Leeuwtje) » 21 dec 2007, 08:59

Hier ook ervaring met het RSV virus.
Lotte was toen 4 maanden.
Eerst heeft ze de windpokken gehad op 3 maand.
Als dat voorbij was,hoesten en alarmen met haar wiegedoodmonitor.
Ook koorts.
Toen we bij de KA gingen en meteen niets vond,meteen opname.
Resultaat: RSV met longontsteking als complicatie.
Saturatie rond de 75% (vandaar de alarmen op haar monitor),dus ook onder een zuurstofkoepel gelegen.Aërosol,kiné,...
Na een week mocht ze naar huis en nog 2 weken kiné (heel speciaal,de kinesist zat met haar op z'n grote bal en altijd op en neer wippen om de slijmpjes los te krijgen,is naar het schijnt heel effectief bij muco-patiëntjes).
Ze is heel vatbaar voor verkoudheden,we hebben net een aërosolkuur achter de rug.

Bij ons was de boosdoener grote zus,ze heeft dit van school meegebracht naar huis.

Elke

RE: wiens baby was ook nog piepjong toen hij RSV had

Berichtdoor Elke » 21 dec 2007, 20:40

@N: De eerste kenmerken waren bij ons niet heel duidelijk...

Ze had van de dag ervoor al haar flesjes volledig terug overgegeven en daarom was ik naar de huisarts geweest.

Ze hoestte niet en had maar een heel klein beetje last van snottebelletjes. 's Morgens leek er dus nog niet veel mis met haar, buiten het feit dat ze haar eten niet binnen hield.
De huisarts heeft dan Motilium voorgeschreven en gezegd dat we haar pap verdund moesten geven zodat ze genoeg vocht binnenkreeg.
Tegen de namiddag begon ze een hele rare grijze kleur te krijgen en ze was ook heel suf.

Het is een vies beestje en kleine kindjes gaan blijkbaar heel snel achteruit als ze dit hebben.

Gast

RE: wiens baby was ook nog piepjong toen hij RSV had

Berichtdoor Gast » 22 dec 2007, 07:25

mijn jongste was net 9 weken geweest. Hij heeft 5 dagen onder de zuurstofkoepel gelegen en 9 dagen in het ziekenhuis gelegen...

Het ergste was het voor de andere kinderen die dan mama moesten missen...

Gast

RE: wiens baby was ook nog piepjong toen hij RSV had

Berichtdoor Gast » 22 dec 2007, 10:24

kan iemand me zeggen hoe je rsv herkent? Mijn dochtertje van 7m heeft al weken een grote verkoudheid, hoesten, piepen, slijm,...maar ze is even actief en welgezind en blijft goed eten. Voor de mensen die hun kindje in spoed binnen brachten met rsv, wat gebeurde er dan op dat moment? Waren ze veel aan het hoesten? Hoe herken je wanneer het ernstig is?

Gast

RE: wiens baby was ook nog piepjong toen hij RSV had

Berichtdoor Gast » 22 dec 2007, 17:39

Hallo allemaal

vorig jaar rond deze periode zaten wij ook in het ziekenhuis met ons dochtertje van toen 4 weken oud. Zal even kort onze week omschrijven. De nacht van zaterdag op zondag was ze enorm beginnen hoesten en wurgen (ik sloeg even in paniek want ze had ademnood).

Maandagmorgen direct naar de huisarts en kreeg antibiotica voorgeschreven en als je vandaag nog bij je ka geraakt, zeker doen... Heb de ka gebeld maar kon niet meer langs gaan en heb dan een andere ka gebeld. Deze heeft haar onderzocht, maar zei dat het geen rsv was, maar moest haar in de gaten houden.

Dinsdag gehoortest gedaan bij kind en gezin en de verpleegster zei dat haar ademhaling niet goed was.

Woensdag gebeld naar de ka, kon niet langsgaan en ben dan maar terug naar de huisarts gegaan. Deze schreef nu een andere antibiotica voor en zei dat ze slechter was.

Donderdag gebeld naar een andere ka dat ik er niet in gerust was, dat ze raar deed en ademde. Mocht direct langsgaan. Ik kwam nog maar binnen en kreeg te horen dat ze bleek was en al blauwe lippen had. Ik kreeg de keuze of naar spoed naar het UZ of direct naar de kinderafdeling van "mijn" ziekenhuis.

Aangekomen in het ziekenhuis waar ze geboren werd, werd ze onderzocht door een andere ka die zei : dat is toch niet nodig dat ze opgenomen word, (ahja, ze hadden geen bedjes meer) als ze mijn patiënte was, liet ik haar naar huis gaan, maarja, ik zal maar doen wat uw ka zei.

Haar saturatie werd genomen en ze had maar 83! Direct aan de beademing en raar maar waar die ka die vertelde dat het niet nodig was om daar te blijven heb ik niet meer gezien :hoho .

Mijn dochter heeft 3 dagen aan de zuurstof gelegen en mocht dan 2 dagen later naar huis.

Zo is toch even een lang verhaal geworden.

Ps. Nu is ze 1 jaar en ben al sinds november weer constant aan het aerosollen. :( .

Mama van Robbe en Emma!

RE: wiens baby was ook nog piepjong toen hij RSV had

Berichtdoor Mama van Robbe en Emma! » 22 dec 2007, 18:04

Hoi,hier nog een lotgenoot.
Wij hebben 2jaar geleden ook de schrik van ons leven meegemaakt! Ons zoontje Robbe werd geboren,en alles was rozegeur en maneschijn.Maar toen hij amper 5 weken oud was,begon hij opeens ook hevig te hoestten.Drok niet meer,had hoge koorts,en gaf over door de hoestbuien.Ik ermee naar de kinderarts geweest,en hij dacht aan ee bronchitis,maar waarschuwde wel dat het RSV virus op gang was.Ik had er nooit eerder van gehoord,en de ka zei,we zullen geen risico nemen,we laten hem opnemen,daar hij amper 5weken oud was,en niet meer dronk.Maar eens hij opgenomen was,ging hij enorm snel achteruit.Lag toen ook onder zo'n koepelke met extra zuurstof,infuus en saturatiemeter.Toen hij daar 2dagen was,kreeg hij stikbuien door de hoest,en werd hij helemaal blauw.Toen hebben ze er ook de interne MUG moeten bijhalen,en was er paniek alom.Wij stonden gewoon verstomd! de MUG specialisten zeiden dat Robbe onmiddelijk naar intensieve moest,maar de ka vond van niet!?? Later die avond was het idem hetzelfde,en toen kon het plots niet vlug genoeg gaan!Wij werden s'nachts om 00u uit ons bed gebeld,en zijn er in vogelvlucht naartoe gereden! De zondag hadden ze opnieuw foto's getrokken van zijn longen,en zeiden ze ons,dat hij stilletjesaan aan het beteren was.Maar de maandagmorgen was hij zooo slecht,dat ze ons kwamen vertellen,dat hij onmiddelijk naar het AZ in Brugge moest.Dat ze er hier niet meer in gespecialiseerd waren,dat het te ernstig was,en dat ze hem in een kunstmatige coma moestten leggen.Opnieuw stonden wij verstomd,en wistten we niet wat ons overkwam!Daar heeft ons zoontje dan de kerst periode doorgebracht,en 10dagen in coma gelegen,op de intensieve neonatologie.Na 10dagen werd de beademing stopgezet,en werd hij stiletjesaan beter.Dan zijn we terug overgekomen naar Roeselare,en na nog 5 dagen mocht ons zoontje mee terug naar huis.Nu is hij intussen 26maand,en heeft nog elke winter last van bronchitis. maar dan denk ik:als het dat maar is! Nu heeft onze Robbe er een zusje bij,Emma,die nu intussen 3maand is,maar je raadt het al,jaja,vorige week ook in het ziekenhuis gelegen met het RSV virus!Maar gelukkig was het niet zoo ernstig... Zo zie je maar,wat een virusje allemaal teweeg kan brengen.Ik wens alle kindjes alvast veel beterschap en aan iedereen een gelukkige kerst en prettige feesten! Groetjes van mama van Robbe en Emma

Gretel

RE: wiens baby was ook nog piepjong toen hij RSV had

Berichtdoor Gretel » 22 dec 2007, 21:45

Zeno die die zit nu ook met het RSV virus. Hij is nu 10 maand een half en sukkelt eigenlijk al van in september.
Constant een loopneusje of verstopte neus, eerst begon t met wat kuchen, dit bleek toen het begin van een bronchite, hese stembanden, slijm op zen longen en valse kroep te zijn. Toen moesten we gewoon aerosollen (atrovent en ventolin)
Toen dit na enkele weken aerosollen nog niet beter was zijn we terug gegaan bij de kinderarts die ons daarbij nog eens pulmicort voorschreef. we hebben dit dan terug enkele weken gedaan. Nog was het niet over, opnieuw een dosis pulmicort.
Nu vorig weekend had hjij 39.9 koorts, zaterdag zondag dus wij de maandagmorgen met hem naar de kinderarts. Toen hebben ze allergie testen en zo een testje gedaan op t rsv virus. alles was in orde (geen allergiën of rsv).

De dinsdag moest k terug gaan om fotos van zen longen te laten nemen en een reflux test te laten doen, de foto zag er redelijk goed uit. Maar er is wel geblejken dat hij toch reflux heeft. En daar ben k wel wat kwaad om want ik zei dat al van toen hij enkele weken oud was dak dacht dat hij reflux had, maar de 2 kinderartsen waar we toen bijgeweest waren zeiden dat dit niet zo was dat hij gewoon zo lastig was en overgaf omdat ik teveel voeding gaf, stel u voor! Ben wel blij dat ik toch gelijk had, maar ook kwaad op mezelf omdat k toch niet bij een andere kinderarts geweest ben. Dat kind heeft zo afgezien in t begin!

Nu vandaag had hij nog steeds 39.9 koorts (deze avond zelfs al 40.1) Dus al 7 dagen aan een stuk zo hoge koorts, en ben er terug mee naar de kliniek geweest.Nu bleek dat hij al gelijk RSV virus heeft, maar omdat hij nog steeds goed eet moest hij niet int ziekenhuis blijven en tegen maandag zou het met de antibiotica al heel wat beter moeten zijn.

Nu krijgt Zeno dus:
Zantac, voor zen reflux
Amoxiline antibiotica
Nesivine drupjes
atrovent, ventolin en pulmicort in zen aerosol

dan nog eens perdolan en perdophen voor zen koorts te doen zakken.

zen neusje heel veel spoelen met fysiologisch serum

o ja en niet te vergeten autogene drainage door de kinesist zodat zen slijmen loskomen en hij ze ophoest. een creepy ding om dat te zien hoor.

Vind het echt zo erg voor ons venteke.

Attachment : november 2007 080.jpg

Wes M
Berichten: 1
Lid geworden op: 13 dec 2018, 20:14

Re: wiens baby was ook nog piepjong toen hij RSV had

Berichtdoor Wes M » 13 dec 2018, 20:26

Ons zoontje is geboren 29/11/2018
12 dagen oud heeft hij het rsv virus, rsv virus weg nu wegens de moeite die hij gedaan heeft zijn slijmpjes weg te werken uitgeput en aan de zuurstof. En door de moeite die hij gedaan heeft zitten slijmpjes in de rechter long (long ontsteking dus) 😔 word naar een gespecialiseerd ziekenhuis over gebracht om hem te ondersteunen, ik raad iedereen aan ziekenhuizen te vermijden en druk bevolkte gebieden iemand met een verkoudheid maskertje op te doen want het is een lelijk virus, iemand met hetzelfde probleem mag mij altijd een pb tje sturen om erover te praten
Mvg wes


Terug naar “Je baby maand na maand”