Een pluim voor Met Lege Handen; lezen aub

witte

Een pluim voor Met Lege Handen; lezen aub

Berichtdoor witte » 06 dec 2007, 23:26

Ik had graag een gunst van jullie gevraagd ¿

Bijna 6 jaar geleden is ons dochtertje doodgeboren na voldragen zwangerschap.
Na een maand ongeveer ben ik gaan zoeken naar een vereniging die me kon helpen bij de verwerking. En zo kwam ik terecht bij Met Lege Handen.
Met Lege Handen is een vzw, opgericht door ouders van overleden kindjes en draait volledig op vrijwilligers, ook allemaal engelenouders. Ouders zoals ik kunnen daar terecht met vragen, we kunnen naar praatgroepen gaan, ze geven een boekje uit, ¿ Kortom, ze zorgen ervoor dat je er niet ¿alleen¿ voor staat, dat je iemand kent die écht begrijpt welke gevoelens door je heen razen.
Met Lege Handen probeert ook de wetgeving te veranderen (bvb; het recht op een naam, op de niet-gehuwde vader om zijn kind te erkennen, het recht om te begraven, ¿) en om artsen, vroedvrouwen en materniteiten te sensibiliseren hoe een rouwende ouder op te vangen.

Wij zijn nu zelf 5,5 jaar lid bij hen en ik durf zeggen dat ik niet weet waar ik nu zou staan zonder hen, of hoe dankbaar ik ben voor alles wat ze voor ons en andere engelenouders deden en nog doen.

Het verdient een pluim!

En voor die pluim, daar vraag ik jullie hulp voor.

Nu ga ik efkes knippen en plakken van de site van ROB-tv:

De Koning Boudewijnstichting organiseerde dit jaar samen met alle Vlaamse regionale zenders voor de vierde keer 'De Pluim'. Die wordt uitgereikt aan een burger die zich inzet voor zijn of haar naasten.

Van maandag 3 tot en met vrijdag 7 december stellen we je in ROB Vandaag de vrijwilligers voor die een pluim verdienen voor hun inzet. Vanaf vrijdag 7 december kun je stemmen op je favoriet. Hoe dat moet, leggen we dan uit.

1 van de laureaten van ROB-tv is mevr. Katelijne Vuerstaek, 1 van de oprichters van Met Lege Handen.

En hier wil ik jullie gunst vragen: Willen jullie aub op haar en haar vzw Met Lege Handen stemmen? Vanavond zou de uitleg komen op ROB-tv en ik hoop ook op de site (woon zelf in Limburg, dus ik kan zelf het niet bekijken op tv).

Bedankt op voorhand.

Groetjes, Witte, mama van een engeltje en een bengeltje

Nog efkes de link naar ROB-tv: http://www.robnet.be/document.php/DePluim06

witte

RE: Een pluim voor Met Lege Handen; lezen aub

Berichtdoor witte » 07 dec 2007, 19:17

Ik weet dat dit forum voor ouders van premature babytjes is, en ik hoop dat de ouders die hier vertoeven, hun babytjes veilig thuis hebben.
Maar jullie weten als geen ander de risico's van vroeggeboorte en ik ken spijtig genoeg via Met Lege Handen, verschillende ouders van kindjes die het niet haalden.
Ik hoop dan ook dat jullie in jullie grote hart willen kijken en willen stemmen voor Met Lege Handen, dankbaar dat jullie het niet nodig hebben om ook bij hen aan te sluiten.
Bedankt alvast ...

Stemmen kun je via sms:
sms 'pluim 3' naar het nummer 3828 (met een spatie tussen pluim en de 3)

Bedankt allemaal voor jullie stemmen!


meisje

RE: Een pluim voor Met Lege Handen; lezen aub

Berichtdoor meisje » 10 dec 2007, 12:20

ik heb gestemd!

Het is inderdaad een mooi initiatief, dus die stem verdienen ze zeker.

witte

RE: Een pluim voor Met Lege Handen; lezen aub

Berichtdoor witte » 10 dec 2007, 12:33

Bedankt!


Terug naar “De geboorte”