Prémilon

M.

Prémilon

Berichtdoor M. » 12 nov 2007, 09:11

Goeiemorgen,

mijn zoontje is geboren om 33 weken zwangerschap. Hij krijgt van in het begin melkpoeder zijnde Prémilon. Hij zal nu 9 maanden worden en krijgt dit nog steeds. De pediater die hem van bij het begin volgde is van mening dat hij tot zolang gij er nog steeds goed bij is die melk mag voort hebben.
Ook mijn huisarts is van mening dat het allemaal commerce is die opvolgmelk.
Kind en gezin zaagt er dan weer over dat ik niet van melk verander.

Iemand hetzelfde meegemaakt??? Wat was jullie melk bij jullie prematuurtjes?

Bedankt.

C

RE: Prémilon

Berichtdoor C » 12 nov 2007, 11:49

Hey,

Ons zoontje werd ook geboren op 33 weken. Hij kreeg van in het begin Pro Nan 1 in combinatie met borstvoeding. Op 4 maanden ben ik overgeschakeld naar Pro Nan 2. Morgen wordt hij 1 jaar en dan schakelen we over op gewone volle melk. De meningen zijn verdeeld, maar volgens mij is de opvolgmelk ook commercie. Ik denk dat je best het advies van de pediater kan volgen en zien waar jouw kindje zich best mee voelt.

Succes ermee!


Gast

RE: Prémilon

Berichtdoor Gast » 12 nov 2007, 11:57

Op basis van al wat ik gelezen heb, is opvolgmelk dikke commercie.
Ik geloof wel in 'gewone poedermelk' (NAN etc) tot de leeftijd van 1 jaar. En vanaf dan volle melk.


mei mama

RE: Prémilon

Berichtdoor mei mama » 12 nov 2007, 14:28

Raar dat je dochtertje dit zo lang al drinkt. Mijn dochtertje kreeg ook Premilon maar heeft dit maar gedronken tot een week of 3 nadat ze naar huis kwam. Normaal gezien wordt Premilon (speciale prematurenpap) maar gegeven tot ze 3 kg wegen. Mijn dochtertje heeft daarna Nutrilon gedronken en van toen ze een maand of 2 was Nutrilon AR. En vanaf 4 maand Nutrilon AR 2. Ik denk dat die opvolgmelk wel degelijk uitdoet (daarmee bedoel ik dus de melk vanaf 4 maand, niet de groeimelken) want die heeft een andere samenstelling en is meer voorzien op kindjes die vaste voeding krijgen.
Vanaf 11.5 maand dronk mijn dochtertje volle melk.

Gast

RE: Prémilon

Berichtdoor Gast » 16 nov 2007, 19:30

En ik hoor nu net van de pediater dat volle melk op 12 maanden écht nog te vroeg is...mijn dochtertjes zijn nu 8 maanden en drinken nutrilon soya (na 7 maanden nutramigen en pregomin gedronken te hebben) en de KA raadt aan om binnen een maand over te stappen op nutrilon soya 3 en dat zeker tot 15 maanden te geven...(is geen groeimelk hé)

elke

RE: Prémilon

Berichtdoor elke » 16 nov 2007, 19:44

mijn pediater raadde ook af om op 12 maand volle melk te geven, ze adviseerde om tot 18 maand of zelfs tot 2 jaar poedermelk (bij ons nutrilon AR 3) te geven. Dit zou volgens haar de nieuwe houding zijn van specialisten en ook van K&G. Groeimelk werd ons afgeraden wegens te veel toevoegingen van smaakstoffen waarop ze te vaak allergische reacties en ecceem zien.

kwatch

RE: Prémilon

Berichtdoor kwatch » 16 nov 2007, 20:23

Ik heb 3 kinderen 12,10 en 2.5 jaar. Het veranderd telke 3 jaar ongeveer, om de zoveel tijs mag dit wel , dan dit niet en dan is het eerste wel goed.


De 3 kinderen hebben hier tussen hun 12de en 14de maand volle melk gekregen en het zijn allemaal zeer gezonde kindjes.

Ik heb dan wel een pediater die al 25 jaar in het vak zit en hij zegt ook dat er veel teveel rond gedaan wordt.

mei mama

RE: Prémilon

Berichtdoor mei mama » 16 nov 2007, 20:27

Volgens mij is dat toch ook niet nodig als je kindje goed en gevarieerd eet. Mijn dochtertje eet veel fruit, ik kook bijna elke dag met veel groente, ze eet soep. Dat is volgens mij het belangrijkste. Maar ik ben geen dokter natuurlijk. Maar ik vind, op dingen waarop dokter of kinderartsen elkaar tegenspreken is er maar 1 goede oplossing, je gevoel als moeder volgen.

Sam

RE: Prémilon

Berichtdoor Sam » 18 nov 2007, 16:45

Waarschijnlijk zal die premilon meer calorieën bevatten dan gewone opvolgmelk. Mijn zoontje (geboren op 27 weken) is nu bijna 7 maand, gecorrigeerd 4 maand. Ik blijf hem ook nog een tijdje zijn eerste melk samen met borstvoeding en bijvoedingen geven.
Wanneer je begint met bijvoedingen (fruitpap, groentepapje), dan is het de gewoonte dat je overschakeld naar een opvolgmelk omdat deze minder calorieën bevat, maar in het geval van onze PRIMAtuurtjes, kunnen die extra calorieën geen kwaad.


Terug naar “De geboorte”