Wanneer vertrekken naar het ziekenhuis?

Snoes

Wanneer vertrekken naar het ziekenhuis?

Berichtdoor Snoes » 11 dec 2007, 21:49

Hey,

Binnenkort krijgen wij ons tweede kindje. Onze eerste is via keizersnede gekomen, maar nu ziet het ernaar uit dat het een gewone bevalling kan worden.

Wanneer moet je nu eigenlijk naar het ziekenhuis vertrekken? Hoe frequent moeten de weeën op dat moment komen en hoeveel tijd is er dan nog?

Stel dat het 's nachts begint, dan moeten wij eerst nog wachten tot oma bij ons is en dat duurt al gauw 45 minuten. Ik maak me daar wat zorgen over en denk dat het dan misschien te laat is om te vertrekken.

Tweede vraag: hoe groot is het verschil tussen een harde buik en een beginnende wee? Voel je dat duidelijk of zijn er mensen die zich daarin vergist hadden?

Gast

RE: Wanneer vertrekken naar het ziekenhuis?

Berichtdoor Gast » 12 dec 2007, 00:00

Ik had na een kwartier/twintig minuten door dat ik weeën had. Dacht eerst dat ik heel dringend naar toilet moest (sorry voor de uitdrukking) dat ik diarree ofzo had... maar na de 3de keer op toilet gezeten te hebben viel mijne euro pas dat ik weeën had.

Bij mij kwamen ze onmiddelijk om de vijf minuten... heb mij wel nog gaan douchen (waarom ik dat nog gedaan heb weet ik ook niet goed) en denk dat wij een uur later eindelijk op weg waren naar het ziekenhuis... maar tegen die tijd kwamen bij mij de weeën al om de 3 minuten...

Ik heb altijd horen zeggen dat ge best wacht tot ge een uur regelmatige weeën hebt waar niet meer dan 10 minuten tussenzitten? of ben ik daar mis in...

Er bestaan uitzonderingen maar ik denk wel dat je het verschil zal voelen tussen een harde buik en een wee...

suggestie: je kan mss aan oma vragen of je kleintje niet een paar nachten kan logeren? zo verklein je de kans dat je oudste erbij is als de bevalling begint en kan je rustiger vertrekken mss?

Groetjes

Gast

RE: Wanneer vertrekken naar het ziekenhuis?

Berichtdoor Gast » 12 dec 2007, 07:01

1e kindje: als je weeen gedurende een uur om de 3 minuten komen
2e, 3e,... kindje: als je weeen gedurende een uur om de 5 minuten komen

(dit waren de instructies van VV en van de gyn, moet er wel bij zeggen dat zij beiden voorstander zijn van zo lang mogelijk thuis de weeen op te vangen)

of als je je ongerust voelt. Beter een keertje te veel naar het zh.

succes

Gast

RE: Wanneer vertrekken naar het ziekenhuis?

Berichtdoor Gast » 12 dec 2007, 11:22

Hopelijk breekt je water eerst. Zo was het bij mij. Dan moet je direct vertrekken naar het ziekenhuis en sturen ze je zeker niet terug.

Bij weeën is het inderdaad moeilijker. Het kan zijn dat ze je terug naar huis sturen als je te snel vertrekt. Maar langs de andere kant kan een bevalling natuurlijk ook snel vorderen waardoor je ook weer niet te lang mag wachten...

Gast

RE: Wanneer vertrekken naar het ziekenhuis?

Berichtdoor Gast » 13 dec 2007, 00:08

Mijn weeen begonnen om half 22. Ik dacht ook dat ik naart toilet moest. Zat dus om t half uur opt toilet :-) Had totaaaaal niet door dat het weeen waren. Mn ventje maar aant timen terwijl dat ik dacht dat ik naart toilet moest gaan.(kdacht wel de meeste mensen staan veel te vroeg in het ziekenhuis)Ging van om 30 min naar 10 min.Ging dicht tegen hem liggen enz... Toen zei hij en nu gaan we naar ziekenhuis of wilt ge thuis bevallen :-) (khad nog niet door dat ik moest bevallen)2 u aangekomen in ziekenhuis 4 cm opening ongeveer om 6 u bevallen.Om de 10 minuten weeen en water nog niet gebroken zou ik vertrekken(bij ons 10 min v ziekenhuis).Water gebroken onmiddellijk vertrekken!!(kans op infecties)

S.25w

RE: Wanneer vertrekken naar het ziekenhuis?

Berichtdoor S.25w » 13 dec 2007, 00:17

Zelfs na 6 bevallingen ken ik het onderscheid nog niet goed tussen harde buiken en contracties ;) Ik ben ook voorstaander van zolang mogelijk thuis te blijven. Bij nr 1 om 21u naar ziekenhuis, om 23.55u bevallen. De anderen ook steeds vlot. Bij nr 6 weeral twijfel, is het nu begonnen of niet? Had steeds al weken op voorhand contracties en wat ontsluiting. (Bij de vorigen zijn mijn vliezen steeds kunstmatig gebroken.) Uiteindelijk beslist om eerst een bad te nemen en dan eens gaan laten nakijken op de materniteit. Uiteindelijk is de dochter thuis in bad geboren met de helm op (vliezen nog intact). De ambulance kwam pas ter plaatse na het harde werk ;) Was wel de beste bevalling! Ben eens benieuwd voor nr 7 ;)

Gast

RE: Wanneer vertrekken naar het ziekenhuis?

Berichtdoor Gast » 13 dec 2007, 08:46

bij de eerste vliezen gebroken om half drie en om half zes in het ziekenhuis (moest mijn valiesje nog maken, drie weken te vroeg bevallen), geen weeen dus infuus gekregen, zoontje geboren na 14 uur

Bij de tweede van de eerste wee om de drie minuten, na drie kwartier al in het ziekenhuis met weeen om de minuut (de rit naar het ziekenhuis was deze keer een hel en dan al het volk in het ziekenhuis dat naar mij stond te staren terwijl ik hevig puffend op de lift stond te wachten....zoontje geboren vier uur later

Gast

RE: Wanneer vertrekken naar het ziekenhuis?

Berichtdoor Gast » 13 dec 2007, 18:23

1e : naar ziekenhuis vertrokken als mijn water gebroken is; 10 uur later is dochter geboren
2e : direct weeen om de 3 minuten;eerst nog rap een douche genomen, dan naar ziekenhuis vertrokken en 30 minuten later is dochter geboren; een geluk dat het ziekenhuis maar op 5 minuten rijden ligt, anders was ze in de auto geboren.

Gast

RE: Wanneer vertrekken naar het ziekenhuis?

Berichtdoor Gast » 13 dec 2007, 19:15

Ben drie keer bevallen, en ik zou daar ook geen eenduidig antwoord op kunnen geven.
Ik heb telkens eerst even naar verloskwartier gebeld met de symptomen.
Dan zeggen ze wel of het tijd is of niet om te komen.
Maar het hangt er vooral vanaf wat je zelf wilt. De ene wil zolang mogelijk thuis zijn in vertrouwde omgeving van thuis, de andere wil snel naar het ziekenhuis omdat dat hen een veilig gevoel geeft (zoals ik).

Bij eerste en derde waren vliezen gebroken, dus toen in ziekenhuis gebleven, bij de tweede ben ik na monitor nog naar huis gegaan, omdat het thuis meestal relaxter zou gaan (mocht kiezen). Bij aankomst thuis begonnen de weeën vollebak, dus onmiddellijk terug, die rit was een hel voor mij (ziekenhuis is hier 25' vandaan). Ik was blij dat ze mij bij de derde niet terug naar huis stuurden, ik was een stuk meer op mijn gemak daar.
Maar voor iedereen is dat anders.

Gast

RE: Wanneer vertrekken naar het ziekenhuis?

Berichtdoor Gast » 13 dec 2007, 20:22

hoi

mijn water brak 's nachts, ik heb eerst nog mijn valies verder gepakt (was twee weken te vroeg), gedoucht en dan zijn we naar het ziekenhuis vertrokken. Tussen het breken van mijn vliezen en de bevalling lag er een dikke vier uur, snel dus. Ik moest van gynea nochtans niet direct vertrekken met gebroken vliezen, omdat de baby al heel erg was ingedaald. Nu zal ik toch proberen om direct te vertrekken omdat het nog sneller kan gaan.
Ik vond het zelf wel een duidelijk verschil tussen een wee en een harde buik. Van zodra mijn water brak, had ik om de vijf minuten weeën die ik bijna direct moest wegpuffen. Ze waren dus wel efficiënt want toen ik in het ziekenhuis kwam had ik al vier cm en twee uur erna 10.


Terug naar “Bevalling voorbereiden”