wanneer aambeien weg na bevalling?

Gast

wanneer aambeien weg na bevalling?

Berichtdoor Gast » 27 sep 2007, 12:16

Zoals de titel zegt: wanneer verdwijnen deze?
In het begin waren ze niet pijnlijk en vrij klein, nu zijn ze iets groter en het bloedt ook af en toe (ja, ik weet het, niet erg smakelijk qua beschrijving maar aambeien zijn nu eenmaal vies)

Ik heb 2 weken met scheriproctzalf gesmeerd maar er verandert niets, en de bijsluiter raadt af de zalf langer dan deze termijn te gebruiken.

Verdwijnen aambeien ooit vanzelf? En wanneer dan?

Gast

RE: wanneer aambeien weg na bevalling?

Berichtdoor Gast » 27 sep 2007, 17:07

ik heb er ook last van en sinds gisteren ook een weinig bloedverlies.
ik heb van de gyne de raad gekregen om daflon (30 pilletjes) bij te nemen.
drie dagen 3x2
drie dagen 2x2
en dan doosjes verder uitnemen aan 1x2 per dag.
de pijn is erg verminderd, maar de afmeting helaas niet.
ik vind het afschuwelijk!!! ik hoop met je mee dat dit na de bevalling weggaat, maar volgens mijn moeder bestaat de kans dat dat gewoon blijft uitsteken.
Bij wielrenners verwijderen ze aambeien operatief. Misschien is dt een optie?

Gast

RE: wanneer aambeien weg na bevalling?

Berichtdoor Gast » 27 sep 2007, 17:40

Ik heb ze gekregen een week NA mijn bevalling (wss door de bevalling zelf) en nu, 4 maand later, zijn ze er nog.

Gast

RE: wanneer aambeien weg na bevalling?

Berichtdoor Gast » 27 sep 2007, 22:23

Ik zit er ook mee, ben 27j en volgens gyn moet ik Daflon nemen tot het einde van mijn dagen!
Bij mij steken er 3 dinges fameus uit en die jeuken enorm (op den duur pijnlijk) en op sommige dagen heb ik een rode kring rondom de aarsopening met allemaal onderhuidse ontstekingen. Zéér plezant. Vooral ook veel last van onderhuidse bij het verbindingsstuk aars-vagina (hoe noem je dit?)
Gelukkig kan dit hier allemaal anoniem!! Ik kan zo es lachend tegen mijn man zeggen dat ik nooit in een pornofilm zou moeten meedoen!! Moeten er eens ferm om lachen maar ondertussen zit ik er toch maar mee!

Gast

RE: wanneer aambeien weg na bevalling?

Berichtdoor Gast » 28 sep 2007, 08:43

hou het toch maar in het oog want ik heb een trombose van aambeien gehad en ik kan je verzekeren:niet min hoor!Als je wist dat op dat moment een pastoor je kon helpen, dan ging je met je gat omhoog voor de pastoor liggen!Ik heb een spoedoperatie moeten ondergaan omdat je bij een trombose binnen de 72 uur moet geopereerd worden en wat denk je?natuurrlijk kreeg ik het in het weekend, dus 's maandags naar chirurg gegaan en enkele uren later lag ik al onder het mes(niets nuchter), had nog de tijd om mijn man te verwittigen en snel kleren thuis te halen en pre-operatief alles te laten controleren, ik zag mijn man pas toen ik ontwaakte.Leuk als je in je eentje zo in de ziekenhuiskamer belandt

Gast

RE: wanneer aambeien weg na bevalling?

Berichtdoor Gast » 28 sep 2007, 09:28

Hoi!
Ik ben drie maanden geleden bevallen en bij mij zijn ze er ook nog steeds... In het begin erg klein en niet pijnlijk, maar ondertussen is het 'naar het toilet gaan' een ware marteling geworden!! In het ziekenhuis gebruikte ik daflon en scheriproct, heeft niet geholpen. Dan een tijdje neusdruppels gebruikt, heeft ook niet geholpen, en nu gebruik ik terug scheriproct, maar ziet t ernaar uit dat t ook deze keer niet zal helpen. Pff, ik weet echt niet wat ik nog kan doen om daarvan af te geraken!!

Gast

RE: wanneer aambeien weg na bevalling?

Berichtdoor Gast » 28 sep 2007, 12:24

Hou moed, bij mij zijn ze na een aantal maanden (weet niet meer precies hoeveel) weggegaan. Met die Scheriproct (of hoe heet dit ding) werd het bij mij alleen maar erger.
Hoe ik het oploste : tussendoor Calendula zalf, en tweemaal per dag wassen met een stuk SebaMed zeep (is zo zeep zonder echte zeep bij de apotheek verkrijgbaar ,belangrijk dat je het stuk zeep neemt en niet de wasemulsies, de samenstelling is anders). Je maakt je washandje nat, doet er zeep op en wast je poep en gaat met een vinger met wat washand en zeep een paar keertjes zachtjes een beetje binnenin (sorry, is niet smakelijk, maar helpt wel, let op dit kan een beetje pikken , is normaal)
Zo, hopelijk redt het jullie, bij mij deed het inderdaad wonderen. Het is wel zo dat je er achteraf gevoelig aan blijft, dus nu, om de zoveel tijden, als ik precies weer iets voel, doe ik het weer 1 dagje zoals hierboven, en heb nergens last van.
Succes.

Gast

RE: wanneer aambeien weg na bevalling?

Berichtdoor Gast » 28 sep 2007, 12:26

O ja, nog vergeten erbij te zeggen, zolang als je aambeien hebt, geen vochtig toiletpapier meer gebruiken, dit maakt het erger (contradictorisch maar waar). Beter als je het niet helemaal schoon krijgt of je wil een fris gevoel, met een nat washandje.....

Gast

RE: wanneer aambeien weg na bevalling?

Berichtdoor Gast » 29 sep 2007, 14:37

had er wel wat aanleg voor en omdat ik zo hard perste (had trouwens al wel een spatader op mijn schaamlip,zwakker aders) had ik dus enorme last van aambeien.
van de bevalling dus niks last, maar ik kon niet zitten door de aambeien. vreselijk genant trouwens. precies trosje druiven (smakelijk)

enfin, 2 wkn later was het weg met zalf en pillen. oef!

Gast

RE: wanneer aambeien weg na bevalling?

Berichtdoor Gast » 30 sep 2007, 18:43

Ook hier aambeien bij bevalling 1. Verdwenen na een tijdje, maar nu ik zwanger ben van de tweede zijn ze terug gekomen. Ik heb echter gewoon als zalf 'neocutigenol' (vrij te verkrijgen bij apotheek in Belgie) gebruikt. En elke keer na het wc een ijskoud washandje er tegen gehouden. En ik heb er nu geen last meer van. Op naar bevalling 2!

Gast

RE: wanneer aambeien weg na bevalling?

Berichtdoor Gast » 01 okt 2007, 14:12

Toen ik 36 weken zwanger was kreeg ik last van aambeien. Wat later bleken die "uitgegroeid" te zijn tot een trombose. Ik moest doen meteen geopereerd worden. Na de operatie heb ik nog 2 weken afgezien, telkens ik naar het toilet moest. Maar vlak voor mijn bevalling was ik ervan af. Bij de bevalling heb ik terug aambeien gekregen en toen heeft de gyn me meteen Daflon voorgeschreven. Dat heb ik ongeveer een week moeten nemen. Mijn baby is nu 12 weken en nu pas kan ik naar het toilet zonder bloeden... Wat ik er wel bij wil zeggen, is dat ik sinds de bevalling helemaal geen pijn heb gehad van mijn aambeien. Ik had meer last van mijn staartbeen ;)

Gast

RE: wanneer aambeien weg na bevalling?

Berichtdoor Gast » 01 okt 2007, 15:23

Sinds mijn bevalling heb ik ook last van aambeien. In het ziekenhuis kreeg ik een tube zalf hiervoor. (scheriproct) Deze zalf helpt niet echt. Ik lees nu over goede resultaten met Daflon. Is het vrij te verkrijgen bij de apotheker en mag je het nemen tijdens de borstvoeding?

Gast

RE: wanneer aambeien weg na bevalling?

Berichtdoor Gast » 01 okt 2007, 18:11


Bij mij zijn ze weggegaan met een zalf Proctosan, vrij te verkrijgen bij de apotheek. Had het wel niet in de ergste mate (geen bloedverlies en pijn).

Gast

RE: wanneer aambeien weg na bevalling?

Berichtdoor Gast » 01 okt 2007, 19:04

Hoe weet je wanneer het ernstig is? Dus wanneer de trombose achter de hoek schuilt?

Gast

RE: wanneer aambeien weg na bevalling?

Berichtdoor Gast » 02 okt 2007, 13:20

Dat is moeilijk te zeggen. Ik kreeg aanvankelijk zalf voorgeschreven, maar die bleek niet te helpen. Dan ben ik naar de huisarts gegaan (met lood in mijn schoenen want dat is nu niet bepaald een leuk onderzoek) en die heeft me naar spoed gestuurd. Dokters zien wel wanneer het ernstig is. Ik zou zeggen, blijf er niet mee wachten. Ga naar de huisarts.
Veel succes!

Gast

RE: wanneer aambeien weg na bevalling?

Berichtdoor Gast » 02 okt 2007, 13:57

Daflon kan je idd vrij verkrijgen bij de apotheker en kan geen kwaad tijdens de zwangerschap. Je moet daflon echter wel heel stipt gebruiken; en een tijdje aan het stuk want van een paar pilletjes zal je er zeker niet verlost van zijn. Ik had de eerste keer aambeien gekregen tijdens/na de bevalling van mijn eerste kindje (van het persen). Tijdens de kraamperiode in het ziekenhuis kreeg ik sheriproct erop gesmeerd en neusdruppels. Elke paar uur en wanneer ik het wilde, kwamen ze met een rode lamp. Door de warmte krimpt de aambei immers vlugger. Ik moest ook daflon pillen nemen, de eerste dagen drie per dag, daarna afbouwen en na een weekje of twee was ik er volledig vanaf.
Tijdens mijn tweede zwangerschap had ik bij vier maand al last van uitwendige aambeien. Ik heb nooit problemen met het grote toilet gehad (moest dus nooit hard duwen voor ontlasting) doordat ik veel vezels at... maar het probleem bij aambeien bij zwangerschap is de druk op je bloedbaan dus niet enkel door te weinig vezelrijk te eten...
Ik had nooit bloedverlies, maar het bloed in de uitstulpingetjes stolde wel en ik heb een paar keer bij de huisdokter op de tafel gelegen; hij gaf me een prikje tegen de pijn, sneed de aambei open en haalde het klontertje (ongeveer een drie of vier mm groot) er uit. Die paar mm bloedstollingen kunnen echt wel veel ongemak geven en nadien was ik er toch wel een paar weken van verlost. Bij de bevalling van mijn tweede had ik echt een heel grote uitwendige tros aambeien; de verpleegsters zeiden me dat ze in het zkhuis nog nooit zulken grote gezien hadden; had een diameter van ongeveer 5 cm en deed enorm veel pijn, had er meer pijn van dan bevalling zelf geweest... Je zou het niet geloven, maar met de lamp, de pillen en de zalf was ik er na drie weken volledig vanaf. Ja, nu heb ik nog wat "vel" over, maar het blijft toch meestal binnen zitten. En we gaan nu voor een derde kindje, en ik neem al die ongemakken er toch graag bij...


Terug naar “Bevalling voorbereiden”