Bij 2de opnieuw platliggen?

Gast

Bij 2de opnieuw platliggen?

Berichtdoor Gast » 12 jan 2008, 18:47

Hoi,

Ik zou graag een 2de kindje willen, nu ben ik bang dat ik opnieuw moet plat liggen zoals bij mijn eerste kindje. Wie heeft bij de eerste ook moeten platliggen en bij de 2de niet?

Groetjes

Gast

RE: Bij 2de opnieuw platliggen?

Berichtdoor Gast » 12 jan 2008, 19:10

De kans is volgens mij wel groot dat het zo zal zijn. Bij mijn oudste moest ik het de laatste maanden rustig aan doen omdat ik al 3 cm opening had, bij mijn tweede had ik halverwege al zoveel opening en mocht ik dus platte rust nemen thuis, bij de derde kwamen daar vanaf 20 weken vroegtijdige contracties bij en heb ik een paar maanden in het ziekenhuis gelegen met weeënremmers.
Hou het dus misschien toch van meet af aan een beetje rustig...

Gast

RE: Bij 2de opnieuw platliggen?

Berichtdoor Gast » 13 jan 2008, 10:01

up

Pippi Langkous

RE: Bij 2de opnieuw platliggen?

Berichtdoor Pippi Langkous » 13 jan 2008, 11:44

Bij zoontje platgelegen en was zwanger van 2de en eerste wat dokter zei is: vanaf 6 maanden moet je erg opletten! Kans is meer dan 60 procent.
Spijtig genoeg is zwangerschap mislopen...

Gast

RE: Bij 2de opnieuw platliggen?

Berichtdoor Gast » 13 jan 2008, 13:13

heb van eerste platte rust en weeënremmers gekregen vanaf week 27. Nu bij tweede zwangerschap zegt gyn dat ik me geen zorgen hoef te maken en waarempel... Ik zal al bijna aan 22 weken en heb nergens last van, bij de eerste had al heel snel harde buiken, maar nu niets... Nu, ik zit nog niet aan het einde, maar toch al over halfweg...
Maar je dus maar niet al teveel zorgen en neem alles zoals het komt, forceer je gewoon niet al te veel.
veel succes bij het zwanger worden!

30w zwanger van nr 7

RE: Bij 2de opnieuw platliggen?

Berichtdoor 30w zwanger van nr 7 » 13 jan 2008, 13:14

3 en 4 prematuur geboren (32W), door oplettendheid 5 en 6 kunnen tegenhouden tot 37w, nu zwanger van nr 7 en weer al voortijdige verkorting BMH, verweking en opening, kans is dus groot op herhaling (jammer genoeg)

Gast

RE: Bij 2de opnieuw platliggen?

Berichtdoor Gast » 14 jan 2008, 08:44

Bij mijn eerste op 28 weken weeën gekregen. Regelmatig om de vijf minuten zowat. Gelukkig had ik een heel starre baarmoederhals en kreeg ik geen verweking of verstrijking van de baarmoederhals. Ik moest wel platliggen en kreeg weeënremmers.
Op 36 weken toen mogen stoppen met de weeënremmers. Verscheidene keren regelmatige weeën gehad; vroedvrouwen en gynaecoloog die er enkele keren zeker van waren dat de bevalling op gang was gekomen.
Uiteindelijk op 41 weken met KS bevallen omdat al die weeën niets hadden opgeleverd; geen verweking, geen indaling, niks...

Nu op 23 weken veel last gekregen van harde buiken; meerdere harde buiken op een uur (aan monitor) maar geen regelmaat. De raad gekregen van het rustig aan te doen. Niet blijven doorgaan met harde buiken. Dus als ik nu aan het poetsen ben, opruimen, strijken, ... ga ik altijd een paar minuten zitten of liggen als ik harde buiken krijg. Het huishoudelijk werk duurt 10X zolang maar so be it! Ik neem geen enkel risico!
Ik ben nu bijna 27 weken zwanger. Ik ben al een paar keer aan de monitor geweest omdat ik ongerust was. Ik word gelukkig elke keer heel liefdevol opgevangen en er wordt elke keer gezegd; als je ongerust bent moet je komen!

Dus zo doe ik het nu. Ik probeer heel goed naar mijn lichaam; zeker mijn buik te luisteren. Ik forceer niks. Ik rust veel tussendoor, telkens pauze van 5 -10 minuten. En als ik ook maar een klein vermoeden heb dat er iets niet helemaal pluis is dan bel ik het ziekenhuis. Ik vind het heel vervelend om te bellen en ik wil niet overkomen als aansteller maar het is de enige manier om kalm te kunnen blijven als ik iets voel.
Ik hoop dat alles goed blijft gaan en dat ik geen platte rust moet hebben deze keer.

succes iedereen !

Tinne

Gast

RE: Bij 2de opnieuw platliggen?

Berichtdoor Gast » 14 jan 2008, 15:59

Bij mjn 1ste zwschap moeten platliggen vanaf 25weken en 2maal opgenomen geweest met prepar.
Ik ben nu zwanger van mijn 2de en moet rusten vanaf 15weken, tis een tegenvaller dat het zo vroeg is maar er is nu eenmaal niks aan te doen.
K ben ondertussen 34weken, dus het einde is in zicht

Gast

RE: Bij 2de opnieuw platliggen?

Berichtdoor Gast » 14 jan 2008, 16:04

Bij mijn eerste 1 cm opening op 33 weken en dus platgelegen tot week 37. De gynaecoloog heeft mij al verwittigd dat de kans groot is dat ik bij een volgende zwangerschap al véél vroeger ontsluiting zal hebben (vanaf 20, 25 weken).

Ik weet dus al wat mij misschien te wachten staat als het ooit nog zo ver komt...


Terug naar “Je bent zwanger!”