Welke kinderwagen is de beste?

Lien

Welke kinderwagen is de beste?

Berichtdoor Lien » 21 okt 2007, 11:46

Hallo

Ik ben 20 weken zwanger en we zijn aan het nadenken over welke kinderwagen we gaan kopen. Mijn zus heeft een pericles. Ik vind hem heel mooi maar mijn zus zegt dat hij heel onhandig is. Maar wat is een makkelijk model en dat niet te veel plaats in neemt in de auto (anders moeten we nog een andere auto gaan aanschaffen, en dat is met het bouwen van ons huis iets te duur). Welk merk raden jullie aan?

Groetjes
Lien

Gast

RE: Welke kinderwagen is de beste?

Berichtdoor Gast » 21 okt 2007, 11:55

Vraag me dit nu ook wel eens af! We raken er maar niet aan uit welke kinderwagen we best zouden kopen.

Gast

RE: Welke kinderwagen is de beste?

Berichtdoor Gast » 21 okt 2007, 11:59

De buggy's van bebe-conformt zijn mooi, praktisch en licht. Mijn vriendin heeft er twee, met alles erop en eraan. Ze zijn zeer gemakkelijk op te plooien en passen in elke wagen. De draagmand is voorzien om vastgeklikt te worden op de achterbank en heeft ook een veiligheidsband voor rond het kindje. De maxci-cosi die erbij hoort vind ze niet zo gemakkelijk, weegt veel ligt moeilijk in de hand. Je kan er ook een maxi- cosi opzetten van maxi-cosi zelf.

Had ik het geweten had ik ook voor deze buggy gekozen, maar ik moest en zou musty wandelwagen hebben en ik ben er zeker niet tevreden over.

Femke

RE: Welke kinderwagen is de beste?

Berichtdoor Femke » 21 okt 2007, 12:38

Een bugaboo is mijn beste aankoop super handig en mooi.

Lien

RE: Welke kinderwagen is de beste?

Berichtdoor Lien » 21 okt 2007, 12:47

Heeft iemand met de wandelwagen van Maxi Cosi Mura?

Gast

RE: Welke kinderwagen is de beste?

Berichtdoor Gast » 21 okt 2007, 12:53

ik heb een koelstra flexxo; 2 jaar oud.
Mocht ik nu iets kopen, dan kocht ik de bugaboo

anne

RE: Welke kinderwagen is de beste?

Berichtdoor anne » 21 okt 2007, 13:19

na alle positieve berichten wilde ik ook een bugaboo, dus al overtuigd dat we deze gingen aanschaffen gingen wij de winkel in en zag ik daar in werkelijkheid de bugaboo, na 1 blik was het al nee.

waarom; ik heb rugklachten en de bak van de bugaboo is onwijs laag, wij nog vragen of het versteld kon worden, maar dat was niet mogelijk.
toch maar proberen of het in gebruik makkelijk was en dat viel heel erg tegen. de knoppen om de bak van de standaard/onderstel af te halen zaten onder een andere knop, de bak ging heel moeilijk los en de standaard/onderstel viel niet in elkaar te klappen en weer op te klappen, mijn vriend heeft wat "afgevloekt"

met tranen in do ogen moest ik dat idee dus loslaten, was volledig uitgegaan van de bugaboo en wat moesten we nu..?

uiteindelijk zijn we gegaan voor de quinny buzz, deze is heel hoog, de bak is zeer makkelijk van het onderstel af te nemen en het onderstel is met 1 vinger uit te klappen en het neemt zeer weinig ruimte in de bagageruimte van een auto

ik snap werkelijk niet waarom men zo positief is over de bugaboo en waarom men zo negatief is over de quinny buzz, ben er erg blij mee

Gast

RE: Welke kinderwagen is de beste?

Berichtdoor Gast » 21 okt 2007, 13:30

ik heb een pericles en ben er heel tevreden over, ik ben vaak alleen op stap met de kleine en vind hem wel niet onhandig om uit de koffer te halen. ik heb ook een plooibuggy maar ik neem altijd de grote pericles mee, hij rijdt zeer soepel en mijn dochter heeft er veel ruimte in

Gast

RE: Welke kinderwagen is de beste?

Berichtdoor Gast » 21 okt 2007, 13:36

Wij hebben de kinderwagen van de socialistische mutualiteit (prov. Antwerpen).
Ik ben daar supertevreden van: plooit heel gemakkelijk op en terug open, de bak is er heel gemakkelijk op en af te halen, is een plezier om mee te rijden... en allemaal gratis!
Ik vind het wel spijtig dat de draagmand zo klein is: ons ventje is nu 61 cm, en hij begint er stilaan uit te groeien. Maar, ik heb de indruk dat tegenwoordig de draagmanden allemaal zo klein zijn.

Bloemme

RE: Welke kinderwagen is de beste?

Berichtdoor Bloemme » 21 okt 2007, 20:35

Hallo,

Wij overwegen een Stokke kinderwagen............heeft iemand hier ervaring mee? Het lijkt mij heel leuk dat ons kindje daar zo hoog in zit.
Hoewel het nog veel te vroeg is om definitief te beslissen, vind ik dit toch een heel interessante topic.

Groetjes,
Bloemme

henrike

RE: Welke kinderwagen is de beste?

Berichtdoor henrike » 21 okt 2007, 20:55

Wij hier ook een stokke. Rijdt lekker en je kind zit mooi hoog. Bugaboo is verschrikkelijk laag en ik vind'm daardoor ook niet aantrekkelijk. Maar ja, smaken verschillen natuurlijk

Neel

RE: Welke kinderwagen is de beste?

Berichtdoor Neel » 21 okt 2007, 21:13

Hier supertevreden van Stokke!! Het is inderdaad een investering, maar dat is dan ook één van de weinige dingen die nieuw zijn. We hebben ook veel tweedehands.

De reden voor Stokke: ik heb een zware ruglijder en de Stokke is hoog en licht.
Het enige nadeel (weet niet hoe het met de ander kinderwagens gesteld is) is dat er geen vering is.

Vero

RE: Welke kinderwagen is de beste?

Berichtdoor Vero » 21 okt 2007, 22:06

Hey,
alvorens onze kinderwagen aan te schaffen heb ik ook een rondvraag gehouden bij collega's en vrienden. Hetgeen dat meestal als storend naar voren kwam, was als het model veel woog en niet makkelijk plooibaar was en niet in een kleine auto te krijgen is.

Wij hebben verschillende modellen gaan proberen en zijn uiteindelijk bij bébé-confort beland.
Zeer licht en makkelijk plooibaar, de wieg is een veiligheidswieg en mag naast de maxi-cosi de eerste maanden in de auto gebruikt worden.
Tevens is de bijhorende maxi-cosi (die bij bébé-confort creatis heet) de enige die met vier sterren door de EU is bedacht, wegens zijn maximale veiligheid.
(je kan dit nalezen in de dreambaby 2000 catalogus)

Tevens ervaarden vele gebruikers van kinderwagens het als storend als de kinderwagen niet makkelijk wendbaar is (bv. op drukke plaatsen, in 't stad, in de supermarkt)

Ook daar hebben wij opgelet bij bébé-confort en we hebben voor het allernieuwste model gekozen met doorlopend handvat, zodat je met één hand de kinderwagen kan manoevreren. De wieltjes van de wagen van bébé-confort zijn ook dermate gemaakt dat ze niet plat kunnen lopen en de wieltjes vooraan kunnen zowel vast als los gezet worden (dit laatste vergroot de wendbaarheid)

Nu we kunnen geen definitief uitsluitsel geven over de kinderwagen, aangezien wij ons eerste kindje verwachten voor medio januari 2008.

We kunnen alleen zeggen dat wij net voordat we de kinderwagen kochten een klant kruisten die ook met bébe-confort rondreed en daar zeer lovend over was!

Vele grtjs en succes met de keuze!

Gast

RE: Welke kinderwagen is de beste?

Berichtdoor Gast » 22 okt 2007, 15:58

up

Gast

RE: Welke kinderwagen is de beste?

Berichtdoor Gast » 23 okt 2007, 11:42

Voor dagelijks gebruik hebben wij een Koelstra uit de jaren 60......rijdt super soepel, baby ligt lekker hoog en de bak is heerlijk ruim! Voor andere ritjes (boodschappen, stad, tram, auto) hebben we de Bugaboo Cameleon, deze heeft vering, duwt lekker licht, vouwt tamelijk klein op en maakt gemakkelijk kleine bochtjes. De Stokke lijkt mij ook wel wat, al vind ik hemer niet al te mooi uitzien.... De EasyWalker is ook wel OK: echt extreem ligt in het gebruik en verder lekker simpel.

Gast

RE: Welke kinderwagen is de beste?

Berichtdoor Gast » 23 okt 2007, 11:46

Aan de Stokkegebruikers: wij willen er ook ééntje maar hij lijkt met niet zo compact!! Kan hij vlot in de koffer van de wagen, zonder dat die dan helemaal gevuld is en er geen plaats meer is voor andere spullen? Wij hebben maar een klein autootje...

leen

RE: Welke kinderwagen is de beste?

Berichtdoor leen » 23 okt 2007, 11:59

hier ook een bugaboo kameleon.
Deze is zeer gemakkelijk en compact op te vouwen (moet bij ons in de koffer van een nissan micra).
Ook zeer stevig, gemakkelijk om te bouwen: bijvoorbeeld baby van je weg of naar je toe kijken, kleine wielen vooraan (stad) of grote wielen vooraan (bos), zelfs op 2 wielen (strand).
We zijn net op citytrip geweest en heel veel trappen moeten doen en toen viel het ons op hoe licht de buggy is om te dragen.

Wij vonden de catalogus van dreambaby zeer handig toen we moesten kiezen. Deze bevatte toen zeer veel gegevens per buggy: afmetingen opgevouwen, gewicht, ... Ik weet wel niet of dat nu nog zo is.

Gast

RE: Welke kinderwagen is de beste?

Berichtdoor Gast » 23 okt 2007, 12:09

Quinny Buzz. Heel tevreden over. Licht en heel wendbaar. Neemt weinig plaats in en klapt makkelijk in en uit!

KB

RE: Welke kinderwagen is de beste?

Berichtdoor KB » 23 okt 2007, 12:33

Buggaboo, handig, wasbaar en makkelijk opplooibaar. Ook superlicht !!

Gast

RE: Welke kinderwagen is de beste?

Berichtdoor Gast » 23 okt 2007, 12:39

iemand ervaringen met de torck jazz?

Gast

RE: Welke kinderwagen is de beste?

Berichtdoor Gast » 23 okt 2007, 13:27

iemand ervaring met de queeny speedy

Lien

RE: Welke kinderwagen is de beste?

Berichtdoor Lien » 23 okt 2007, 13:42

Ik denk er ook aan om een Quinny Speedy te kopen ofwel de maxi cosi mura.
In de winkel zeiden ze dat de Quinny heel goed is.

Gast

RE: Welke kinderwagen is de beste?

Berichtdoor Gast » 23 okt 2007, 14:13

jullie zijn allen verkeerd: de bugaboo was laag. De nieuwe modellen zijn hoger en hebben zelfs een aanpasbare duwbaar (zowel voor grote, als kleinere mensen)

Bugaboo rules. De mooiste, lichste en practische buggy

@ 14.13

RE: Welke kinderwagen is de beste?

Berichtdoor @ 14.13 » 23 okt 2007, 14:24

absoluut NIET mee eens, heb het nieuwste model in handen gehad en ondanks dat je de handgreep inderdaad kan verstellen, ligt de kinderwagen heel erg laag
Dit lijkt me zeer onhandig als je jou kindje in en uit de kinderwagen wilt halen/leggen en vind het dus absoluut geen aanrader

maar goed, ieder zijn eigen mening, hij is voor jou hoog genoeg en voor mij gewoon te laag.

ben nog wel steeds op zoek naar een hoge kinderwagen en kan alle tips gebruiken

kaat

RE: Welke kinderwagen is de beste?

Berichtdoor kaat » 23 okt 2007, 15:06

Wij hebben een torck jazz, en zijn er super tevreden van. Verstelbare handgreep (handig want mijn man is wel een stukje groter). Ze verkopen hem ook als 3 in 1, en dus heb je metteen alles wat je nodig hebt, kinderwagen, maxi cosy en bugy (inclusief warme voetenzakken voor mc en buggy).
Hij valt ook goed mee van prijs!! (stuk goedkoper dan Quinny)
Een aanrader. En het is eens iets anders dan die quinnys die IEDEREEN momenteek heeft...


Terug naar “Je bent zwanger!”