az sint-Lucas, gent

Gast

az sint-Lucas, gent

Berichtdoor Gast » 20 nov 2007, 18:47

wie heeft ervaring met dit ziekenhuis ivm ivf? lange wachttijden?

anoniem

RE: az sint-Lucas, gent

Berichtdoor anoniem » 20 nov 2007, 20:23

Aangenaam ziekenhuis, pas vernieuwde kamers waar je een half dagje verblijft na pu.
Er zijn normaal geen wachttijden. Ik vind het een aanrader, ben er zelf zwanger geraakt na ivf

cin

RE: az sint-Lucas, gent

Berichtdoor cin » 22 nov 2007, 06:35

Hoi,

Het vruchtbaarheidscentrum raad ik zeker en vast aan. Vriendelijke dokters en een hele vlotte behandeling naar je eigen behoeften en tijd. Je kan makkelijk je afspraken regelen.
Ikzelf zit met pompje en dat gaat heel vlottekes qua behandeling.
Je kan ook in Sint-Pietersnieuwsstraat terecht voor consults. Is iets huiselijker ingericht.
Jammer genoeg had ik miskraam en moest ik onlangs binnen voor currettage. De ingreep is heel goed verlopen maar ik moet zeggen dat ik toch wat teleurgesteld was in de verzorging nadien op de dagkliniek.
Op die momenten ben je gewoon heel labiel en ik voelde me echt een nummer en een lichaam snap je ??? Er was 1 hele lieve verpleegster maar die andere was echt bot.
Maar goed op IVF vlak heb ik geen ervaring !

Veel succes meid !

Cin

Gast

RE: az sint-Lucas, gent

Berichtdoor Gast » 22 nov 2007, 16:58

bedankt cin en anoniem om te antwoorden. het heeft me een beter gevoel, nu ik weet dat het er goed is en vriendelijke dokters.

cin

RE: az sint-Lucas, gent

Berichtdoor cin » 26 nov 2007, 07:27

hey,

al een afspraakje gemaakt ?
Veel succes !!

Cin

Gast

RE: az sint-Lucas, gent

Berichtdoor Gast » 28 nov 2007, 15:42

cin,

ja ik heb een afspraak in december. Het nadert. ik zie er echt naar uit, maar bang dat ze me zullen afwijzen.

groetjes

cin

RE: az sint-Lucas, gent

Berichtdoor cin » 29 nov 2007, 06:28

waarom zouden ze je afwijzen ???Dan gaan ze niet doen hoor ! daar hebben ze geen reden voor !!!
Ze zijn echt heel lief dus positief denken.
ik mag volgende dinsdag terug aan de pomp na miskraam...het nadert ook en ik tel echt af !
Ga je bij Nele of Tom ?
Allebei even goed hoor, ik wissel ze af....je dossier wordt toch besproken met hun twee dus je hebt altijd second opinion.

Ik duim!

cin

Gast

RE: az sint-Lucas, gent

Berichtdoor Gast » 29 nov 2007, 16:35

Cin,

ik heb het eerste plaatsje genomen die nog open was en dit was bij Nele. Ik ken geen van beiden, maar een collega van mij heeft daar nog gewerkt en kon hen wel aanbevelen.

Terug aan de pomp? Krijg je constant medicatie, hormonen toegediend tot je volgende ms?

groetjes

cin

RE: az sint-Lucas, gent

Berichtdoor cin » 30 nov 2007, 12:06

hey,

Ik ben ook gestart bij nele !!
Yeppie ik heb een hormoonpompje die me continu hrf toedient om de hypofyse te stimuleren.
Dat gebeurt elke 90 minuten met een catheder die in je buik zit en de pomp zelf ziet er uit als een soort gsm waarin de medicatie zit (dosisafhankelijk) Een hele uitleg hoor....
Mijn verhaal kan je ook lezen op www.deverdwaaldeooievaar.be
"Heide en haar pompje Bob"
Ik wil niet indiscreet zijn maar waar zit bij jou het probleem ?

Veel succes,

Cin

Gast

RE: az sint-Lucas, gent

Berichtdoor Gast » 30 nov 2007, 18:19

Hallo cin

Na lang zoeken vond ik mijn ventje. Toen ik die gevonden heb, begon al mijn miserie met de gezondheid. Oktober 2004 kreeg ik extreme buikpijn rechts. Niemand die wist wat het was. in oktober 2005 ben ik erg ziek geworden en werd de ziekte van Graves vastgesteld. dit is een ziekte waardoor de schildklier te vlug werkt. Die probeerden de dokters met medicatie terug in de goede richting te brengen. Dit lukte maar niet en met de grote kinderwens liet ik in juli 2006 mijn schildklier verwijderen. Toen ik op de medicatie op punt stond mochten we dan eindelijk starten, je moet wachten omdat de schildklier een grote rol speelt bij de baby. Dit was dan in orde in december 06. We kregen groen licht. Na 7 cycli te hebben geprobeerd waren we nog steeds niet zwanger. De pijn in mijn buik rechts, kwam steeds terug en verergerde, er was nog steeds niemand die wist wat het was. Toen mijn uitstrijkje voor de tweede keer positief was in het begin van dit jaar, moest ik dit laten verwijderen. Op dat ogenblik eiste ik een laparoscopie, want er moest eindelijk eens een diagnose uit de lucht vallen. Ondertussen controleerden ze mijn eierstokken ook, deze zijn doorhankelijk. Diagnose werd gemaakt: endometriose in ernstige graad onder lever. nog nooit zo hoog in buik gezien. Zes maanden in behandeling daartegen. Sedert oktober mogen we terug herproberen. Ik werk in een ziekenhuis en daar werd tegen me gezegd dat we nooit zwanger zullen worden op de natuurlijke manier omdat mijn eierstokken niet genoeg werken. Daarom heb ik zo vlug mogelijk een afspraak gemaakt in een fertiliteitscentrum.

Ik word 30 in januari en had nooit verwacht dat het zo slecht zou uit draaien qua kinderwens. Ik had graag mijn kinderen op jonge leeftijd gehad.
Dit was kort mijn verhaal.

Ik las juist jouw verhaal. Amaai, ookal het een en ander meegemaakt. Ik wist niet dat er een katheter bestond daarvoor. Eigenlijk hebben we geluk dat al die dingen bestaan he.

Door de schildklier, de endometrose en straks nog de IVF hebben we drie maal meer kans op een miskraam. Jij kent dit beter dan geen ander. Ik hoop dat het pompje nu ook zijn werk doet en dat het een goed vruchtje is. Niets is erger dan altijd terug die tegenslagen. NIemand verdiend dat.

groetjes
1978

cin

RE: az sint-Lucas, gent

Berichtdoor cin » 03 dec 2007, 06:48

Dag 1978,

Ik ben ook een '78 ertje !!!Altijd gezegd dat ik voor mijn 30e mama wil worden, zal me niet meer lukken want ik ben van augustus maar goed we kunnen niet anders dan doorgaan he en hopelijk zijn we nog zwanger in ons 29e levensjaar.
Amaai je hebt heel wat doorstaan meid, chapeau voor je geduld en doorzetting. Ik snap wel niet goed wat ze verwijderd hebben na dat 2e positieve uitstrijkje ? Wat zagen ze toen ?
Ik las al veel over endometriose en met verschillende defenities maar wat is het nu juist ?
Je schildklier weg, amaii zware dobber. Heb je nu last van je gewicht en andere kwaaltjes ?
Bij hebben ze dit ook getest maar dit was in orde... Je maakt dus ook geen hormonen aan via deze weg.
Nele en Tom gaan je helpen meid !!!Daar ben ik zeker van !!
Inderdaad niemand verdiend deze tegenslagen maar ze gebeuren wel hé...en ook al verdien je ze niet je moet ze verwerken.
Je moet er door heen en je krijgt in het begin veel steun van mensen maar na verloop van tijd merk ik wel dat dit minder wordt omdat mensen het vergeten of niet meer spectaculair vinden.
Ik sta er eerlijk gezegd elke dag mee op hoor ! Misschien ook door dagelijks te zappen ???wie weet maar ik geef toen dat momenteel dit mijn grootste wens is...Nu probeer ik wel afstand te nemen om toch niet te gespannen door het leven te gaan.

Ikke morgen terug aan de pomp, het begint terug te kriebelen in mijn buik hoor...toch een beetje zenuwachtig en langs de andere kant ook niet want ik wil gewoon niets verwachten maar stiekem zal ik dit toch doen hé !
Gisteren nog eens goe gebleit. Mijn man vroeg of we nog afscheid wilden nemen met een ritueel van ons "1e" kindje, natuurlijk traanwaterval maar we hebben ons dan snel herpakt na een dikke knuffel.

Weekendje was rustig....geschilderd, gekuist , gewassen en berg strijk ! Gekookt ook...rode koolrisotto met garnalen en spagettitulband met rocquefortkaas. Had ook nog ei-overschot (kippen dan toch, ikke niet (grapje!!!) dus heb ik flantaartje gebakken.Soms wou ik dus dat wij een kip waren, elke dag een eitje !!!

Vandaag de late om mee te starten, bweehhhh...ga daarna bij metekindje met haar sint. Een leuk giletje met t-shirtje en natuurlijk wat snoepjes.

Toedeloe,

Cin

1978

RE: az sint-Lucas, gent

Berichtdoor 1978 » 03 dec 2007, 17:40

hallo Cin

toen mijn papillomavirus werd verwijderd, nemen ze een stukje van de baarmoederhals weg door te branden.
bij een normale menstruatie heb je bloedverlies uit de vagina. Bij endometriose heb je ook nog eens een beetje bloedverlies is je buik. Het is te zien waar de plekjes, baarmoederslijmvlies zitten, normaal zit baarmoederslijmvlies enkel in je baarmoeder. Bij de menstruatie bloeden deze ook, zoals in de baarmoeder en dit veroorzaakt enorm veel pijn.
Vooraleer mijn schildklier verwijderd werd, was ik echt ziek. Sedert dat mijn schildklier verwijderd is voel ik me super. Ik neem iedere dag mijn pilletje, dit in vervanging van mijn schildklier.

Raar he, iedere maand, stiekem hopen op een zwangerschap. Wij nu ook, normaal moesten ze gisteren er geweest zijn. maar nog niks. Zwanger? neen ik denk het niet, maar toch hopen. Nu krijg ik zo af en toe een beetje pijn rechts, dus ik denk dat de duiveltjes afkomen.

je zegt dat je de late hebt. Ben je verpleegster, bejaardenhelpster, arbeidster die werkt in shifts?
Ik ben verpleegkundige op het operatiekwartier. ik moet ook af en toe de laten doen. zoals donderdag.

Waw, jij bent meter. tof. ik nog niet. de kans eens gehad maar was toen nog veel te klein. mijn ma wou het niet. hoe oud is je metekindje? een meisje, hoe heet ze?

groetjes 1978


cin

RE: az sint-Lucas, gent

Berichtdoor cin » 04 dec 2007, 14:08

hey 1978,

Ik werk aan den unief en geef practicum chemie aan de 1e jaarstudenten.Die duren soms tot 19u en dat is in een beurtsysteem. Ik begin 's ochtend al om 7u (om files te vermijden) dus dat zijn wel lange dagen.
Goh wat een verhaal,jij hebt duidelijk al veel geleden...
Operatiekwartier, dat is een droom van me...heb lang getwijfeld om verpleegkundige te worden maar niet gedaan, daar heb ik wel spijt van want ik voel me niet echt thuis in mijn job hier. Ik wil veranderen maar tja dat doe je niet zo 1-2-3 als je in onze situatie zit hé.

Ik ga mijn laatste uur in zonder billy, straks is het zover. Ben beetje zenuwachtig en loop heel emo rond...mijn traanreserves zijn weer op maar dat komt ook door andere zaken
Gisteren sint gaan afgeven bij metekindje en ik kreeg ook nieuws. Schoonzusje is zwanger, pas op ik gun het haar van harte en ben niet jaloers maar het maakt me heel erg verdrietig en het doet pijn. Ze hebben het eerst aan mij gezegd en dan pas aan de ouders (later vandaag).Dat vond ik wel lief, ik ben ook blij voor hun echt waar maar zoals ik al zei maakt dit veel los bij me.
Alles komt nu terug,dat zwanger geweest zijn, de miskraam, het geduld en teleurstellingen...
Heb dus ook geweend maar ze gaf me dikke gemeende knuffel. Ze straalt uit haar ogen als een zwangere vrouw stralen kan. Super !!
Thuis natuurlijk nog meer van dat....ik voel me zo klein en nutteloos als vrouw, zo seuterig en onzeker.
Man zegt dat ik dit niet mag voelen en dat hij mij bewonderd maar goed ik zit met dat gevoel en ik vind dat ik dit mag voelen als ik het voel...hij wist niet meer wat zeggen.Heb mezelf in slaap geweend en ben elk uur wakker geweest met vanalles in gedachten waarvan het nu zelfs niet meer weet.
Tja, zal wel beteren zeker..
Moest natuurlijk daarna bij mijn ma nog iets gaan afgeven en ze zag dat er iets was. Wat scheelt er ???Goh zei ik ik ben moe, zware dag op het werk...gelukkig was ze er mee weg. Vanavond zet ik gsm af, ik wil ze niet horen. We gaan trouwens naar een optreden van Daan dus dat zorgt wel voor afleiding.
Sorry dat ik even doorgegaan ben hier, moest even van me..
Daarnet uitgehuild bij een lieve collega en dat deed goe !

Metekindje heet Luna en is van oktober 2 jaar oud !
Schatje gewoon, ze is zo vrolijk !

Heb je nog broers of zussen ???

Cin

1978

RE: az sint-Lucas, gent

Berichtdoor 1978 » 05 dec 2007, 17:28

hallo cin,

Het even uittypen kan wonderen doen! ik ken dat soort verhalen. vorige week ook dat voor gehad. Ik had te weinig tranen. mijn collega 23 jaar, is zwanger van haar tweede kindje. We trouwden in hetzelfde jaar, 2006, zij in juli, ik in oktober. we wilden al kindjes maar door mijn schildklier mochten we niet. Zij was in augustus al zwanger, direkt op huwelijksreis. en nu weer en wij zijn nog steeds niet zwanger en zij al van haar tweede! Ik werd zot, en nog als ik er zo aan terug denk. Maar met de tijd verbeterd het wel, alleen zie ik haar zoveel niet als jij je schoonzusje he. ik zou er van kapot zijn mijn zus zou zwanger moeten zijn. ze is 27 jaar en wil nog niet direkt kinderen. maar toch. Ik kan er over praten met mijn man, tot in zekere tijd. 2x mag maar derde keer, zie je zijn gezicht veranderen. ik zeg het graag duizend keer, als er iets op mijn hart ligt. Weet je het forum doet me wonderen op zo'n momenten. Jullie verstaan wat wij meemaken. Zelfs van mij ma en zus kan ik dit niet verlangen. Ze begrijpen het niet. ik vind dit zo erg, als ik bijvoorbeeld zeg dat ik teleurgesteld ben dat ik mijn ms heb. ze zegt dan "jullie zijn nog maar een jaar getrouwd!" Wat heeft dat er nu mee te maken? we wilden al kinderen vooraleer we aan trouwen dachten! Het zit hem soms in de kleine dingen.

weet je ik moest eigenlijk van zondag al mijn ms hebben. en heb nog steeds geen duiveltjes gezien. Wel af en toe pijn in mijn zij, dus ik denk dat ze afkomen. Ik hoop dat ik zwanger ben, maar durf dan ook niet te veel ermee bezig zijn om teleurstelling te vermijden. in april dit ook al eens voorgehad en dan had ik gewoon een langere cyclus. Wat moet ik doen? maandag is die afspraak bij nele. Wat als we wel zouden zwanger zijn, ze zou zeker nog een beetje lachen?

ik had graag wat praktische info gehad. Wat doen ze allemaal in het eerste gesprek? Duurt dit lang? gebeuren er nog meer onderzoeken op die dag? Ik zal alle info meenemen die ik heb.
weet jij wat zo'n samenlevingstest in houdt? ik las dit in onze vragenlijst.


;-)

1978

cin

RE: az sint-Lucas, gent

Berichtdoor cin » 06 dec 2007, 06:46

lieve 1978,

Geen schrik hebben voor Nele hoor want ze is echt een schatje. De eerste keer ga je misschien denken van hmmmhmmm ze is wat afstandig maar ze leeft echt mee met jou.
Ze gaat zeker niet lachen mocht blijken daar je zwanger bent !!!Integendeel zelfs. Ik hoop van harte dat je zwanger bent en alles spontaan verder kan verlopen.
Het zou toch kunnen hé !!Pijn in de zij kan ook andere zaken zijn hé, innesteling van een beebje ???
Ik krijg nooit spontaan mijn ms zonder de pomp dus die teleurtelling had ik niet maand na maand, ik had gewoon niets !!Dat is dan het andere uiterste, ik wou wel eens mijn ms hebben om een cyclus op te merken. Je ziet hoe raar de vrouw toch ineen zit hé !
Tja las je zelf dit niet meemaakt kan je niet weten hoe dit voelt, hoe sterk mijn mama en schoonzus het proberen en jouw mama ook waarschijnlijk. Wat moeten ze ook altijd zeggen hé ??? Mijn mama ontwijkt het onderwerp gewoon, ik weet dat ze ermee bezig is maar ze zal er niet over beginnen.
Ik herken jouw gevoel tov je man. Ik kan ook altijd alles zeggen tegen hem maar het blijft een man en hij weet soms niet wat antwoorden en zegt dat niets !!!Om gek van te worden maar ik zie dat het hem wel raakt en hij niet weet hoe ermee om te gaan. Ik verwijt hem niets hoor maar ja daar zijn wij niet verder mee geholpen op dat moment.
Gelukkgig hebben ze zappy en het wordt een verslaving hoor ! Bij mij toch, elke dag kom ik hier 's ochtend piepen.

Een samenlevingstest is een test om te zien of jouw baarmoederslijmvlies de zaadcelletjes niet afbreekt door zuurtegraad enzo..heb ik nooit gehad...
Ze zullen wel het sperma van je man testen op vitaliteit maar dat mag je zelf binnen brengen in het labo als het jou schikt.
Het eerste gesprek duurde bij mij 30 minuutjes. Ze overlopen even de geschiedenis en je merkt dat ze jou eigenlijk al gescreend hebben hoor, ze staan meteen klaar met een mogelijke behandelingsroute.Dus het kan allemaal snel gaan hoor. Ik had de week nadien al de pomp !!!
Ze zal een echo nemen en bloed laten trekken.
Euh voor de rest niet teveel zorgen maken, ze weten wat het is en je voelt je meteen niet abnormaal hoor !
Ik moet dinsdag terug bij Tom. Ook een lieve dokter !

Twijfel niet aan jezelf meid en ze gaan jullie helpen !!!Sneller dan je misschien denkt !

Knuffel,

Cin

1978

RE: az sint-Lucas, gent

Berichtdoor 1978 » 06 dec 2007, 21:49

hey cin,

bedankt om de info te geven. ik had echt geen idee dat een samenlevingstest was om je baarmoederslijmvlies en sperma te bekijken hoe ze reageren ten op zichte van elkaar. ik dacht dat het een test was om te zien hoeveel sex je had in een maand of zo. elk apart oplossen om dan te vergelijken. Amaai wat zat ik ernaast. tis dan nog zo erg niet.

ja mannen zijn en blijven mannen he. we kunnen niet zonder hen!
ik ben ook heel blij met de forum. dacht niet dat het zo kon helpen. het doet deugd om te weten dat je niet de enige bent met problemen. en dat er mensen zijn met nog ergere problemen.

van mijn part mag je gerust eens een cyclus of twee van mij lenen hoor, als je zo vlugger zwanger zou geraken en zo de menstruatiecyclus onder de knie zou krijgen. :-) om de 24 dagen is echt geen lachertje, maar als je voor kindjes gaat kan het wel in je voordeel zijn natuurlijk. :-)

Weet je, misschien zijn we samen nog zwanger, zou wel tof zijn he.

volgende week dinsdag terug naar Tom wil dat dan zeggen dat je in je vruchtbare periode zit op dat moment en dat jullie er dan voor kunnen gaan? of wil dat iets anders zeggen?

Als je naar Tom of Nele krijgen man en vrouw dan een doktersbriefje? of hoe gaat dat?

Het is een eindje rijden voor ons, hoeveel tijd moet je rekenen van check-in tot wachtplaats gynecoloog? ik las dat je ergens in een andere straat of huis eerst moet gaan vooraleer je binnen kan in consultatie. We moeten daar om 9u30 zijn en ben bang dat we in file zullen staan. :-(

slaapwel
1978

cin

RE: az sint-Lucas, gent

Berichtdoor cin » 07 dec 2007, 06:32

Dag 1978,

Grappig, ik dacht net hetzelfde van die samenlevingstest !!!
Klinkt ook wel zo hé !

Ik moet elke week op controle met die pomp, soms 2x. Ten eerste om bij te tanken (die ampulles moeten bijgevuld worden en dat kan je zelf niet) en ten tweede voor echo en bloedonderzoek. Op de echo kijken ze dan of je een groeiende follikel hebt of niet. Die springt normaal gezien op dag 13 of 14 bij een normale cyclus maar aangezien ik er geen heb is dit niet te voorspellen. De laatste keer duurde het 7 weken.

Ik moet ook een eindje rijden van thuis hoor, 1 uur en van mijn werk maar 30 minuutjes dus ik plan meestal op werkdagen.
Je moet toch een 30-tal minuutjes rekenen van parking, naar incheckbalie en dan naar straat 1. Dan kan ook sneller zijn maar soms staat er wel volk aan die balie. Je moet dat doen om klevertjes te hebben voor labo-onderzoek en dergelijke...
Je moet toch naar Sint-Lucas hé ?
In de Sint-pietersnieuwstraat gaat het vlotter maar daar kan je moeilijker parkeren.
Ik moet dinsdag naar Sint-lukas.

Ik heb nog nooit een doktersbriefje nodig gehad maar dat is normaal gezien geen probleem hoor. Ik heb zelf een briefje voor als Billy alarm geeft in een winkel ofzo of als ik ergens door een douane - controle moet. Daar maken ze allemaal geen probleem van.
Vraag gewoon en heb daar geen schrik van . Ik had dit in begin ook, ik durfde niets vragen maar ze zijn zo voorbereid dat elke vraag evident lijkt.
Weet je baas ervan ?
Ik heb het hem dan wel vertelf omdat ik open wou zijn en als ik dan op controle moest tijdens de werkuren dan kon ik moeilijk elke week een andere smoes verzinnen he. Hij reageerde goed !
T'is nu ook de job niet van mijn leven dus ik heb er ook geen schuldgevoelens over.
Wat doe jij voor werk ?

Succes maandag hé !! en niet teveel piekeren of zenuwachtig zijn, je zal zien dat je daarna een goed gevoel zal hebben.

Cin

1978

RE: az sint-Lucas, gent

Berichtdoor 1978 » 07 dec 2007, 07:20

goeiemorgen cin,

ik werk in een operatiezaal als verpleegkundige. Mijn hoofdverpleegkundige weet ervan. eigenlijk al mijn collega's op dienst, omdat ik dit al zolang wens en mijn droom maar niet wil uitkomen. en dan nog mijn jonge collega die zwanger is. dit bracht wel tranen mee op dienst van mijn kant. Ze zijn allemaal bezig met mij, maar ja soms is het ook ambetant.

Waarom volg je geen curcus verpleegkundige na je uren? Ik ben verpleegkundige A2 en volg nu de opleiding naar A1. Dit is nu in halve dagen. Wie weet kan je dit ook doen, direkt naar A1? Voor mij is het nu wel goed dat ik moet studeren, met al onze zorgen voor een kindje. Tijdens mijn studies ben ik de ganse tijd ziek geweest of emotioneel belast door de kinderwens die maar niet in vervulling geraakt. maar ja, de tijd gaat wel vlugger zo. Wat zou ik ganse dagen moeten doen anders?

Ik verlang naar maandag, dan zullen we iets meer weten. Maar eerst naar Bonn morgen. ik ga de valiezen maken en zorgen dat mijn huisje proper is.

bedankt voor jou steun, het doet deugd!!

groetjes 1978

cin

RE: az sint-Lucas, gent

Berichtdoor cin » 10 dec 2007, 06:38

Helaba,

Terug maandag....een weekend gaat toch zo snel hé !!!Maar nog maar 4 daagjes werken voor mij dit jaar....yoehooeeeeehhhh. Heb nog veel vrije dagen staan die op moeten voor 1 januari dus nu ideaal.

Ik ga duimen voor je afspraak strakjes. Laat je dan iets weten hoe het ging en welk gevoel je er bij hebt ?
Ik duim meid voor een mooi pakje, onder deze kerstboom zou snel zijn maar misschien wel als nieuwjaarscadeautje !!!
Ik ga morgen dus tanken maar ergens heb ik hier geen spannend gevoel bij. Mocht er iets te zien zijn zou ik wel blij zijn maar langs de andere kant verwacht ik ook niets. Eerlijk hoor ! Ik verwacht niets, momenteel ben ik er minder mee bezig. T'is te zeggen, ik ben wel bezig met de situatie enzo maar niet met de gedachte al terug zwanger te worden.
Soms vergeet dat Billy bij me is....Dit weekend liep ik supermarkt en plots voel ik mijn jaszak en ik voel billy....hey dacht ik wat zit hier nu in mijn zak (onbewust), oh ja billy !!!! Nog nooit gehad voordien...

Zaterdag naar film geweest
"alles is liefde", niet slecht, romantisch en realistisch filmpje. Daarna warme choco en gisteren bij mijn mama op zondagsmenu !
Mijn ouders mijden dus het onderwerp hé....geen interesse naar billy, geen vraag hoe het nu gaat en als ik er dan over begin enzo dan veranderen ze van onderwerp.
Ik weet dat het voor hen ook moeilijk is om daarover te praten zeker nu schoonzusje ook zwanger is maar goed ik wil soms wel even uitrazen.
misschien ook even aandacht vragen , dat geef ik eerlijk toe !

Gelukkig heb ik zappy en mijn dagboek want dat afschrijven van me doet deugd hoor.

Hoe was Bonn, de kerstmarkt gedaan ?
Lekker in de sfeer gekomen met de lichtjes enzo,misschien lekker romantisch geweest (you know what I mean !!!)

Sterkte meid en ik ben al benieuwd naar je verslagje !

Cin

1978

RE: az sint-Lucas, gent

Berichtdoor 1978 » 11 dec 2007, 17:51

hallo cin

ik zal eerst en vooral mijn verslagje brengen van gisteren in az sint-lucas.
het is een zeer lieve dokteres. Ze neemt echt de tijd, legt alles goed uit en zo.
Ze vroeg op een bepaald moment hoe de uitslagen waren van het vorige sperma-onderzoek. door het weekend Bonn, had ik alle papieren laten liggen op de tafel! Afgang! ik wist dat er 1 iets niet goed was. En daarop baseerde ze zich natuurlijk. En dat hield in dat we ipv ivf voor icsi moesten gaan. en met de slag, ik had dat niet verwacht, weet ik niet meer veel van al de rest, ik was aan mijn stoel genageld. Mijn man was er ook erg van geschrokken. We moesten, een afspraak maken bij uroloog, bloed laten nemen, sperma- onderzoek opnieuw doen. We waren in totaal 4 uur in het ziekenhuis. Amaai. met veel vragen gingen we naar huis. We deden veel boodschappen samen en kochten kerstcadeau's om onze gedachten te verzetten. 's avonds mochten we telefoneren om de uitslagen van de testen te weten te komen. Die waren in orde. Mijn mans sperma was beter dan verwacht. ze deden ook een zwangerschapstest doordat mijn ms nog steeds niet doorgekomen zijn. Dit wees uit dat we niet zwanger waren en dat het tussen de 1-10 dagen zal duren vooraleer ik ze zal hebben. Volgende week maandag moet ik terug. heb ik mijn maandstonden eerder dan moet ik vroeger bellen en een vroegere afspraak maken.
We beginnen met de behandeling direkt als ik mijn ms heb. Maar voor welke behandling we zullen moeten gaan wordt de volgende keer besproken.wat ik dan zal moeten doen? ik weet het niet meer. ik zal straks op mijn gemak de bronchure lezen die ik meegekregen heb. de antwoorden zullen daar wel in staan denk ik.
Ik zal de volgende keer alleen moeten gaan, mijn man kan niet iedere keer een dag verlof of ziektebriefje vragen. Ik vind dat wel jammer. maar ja het zal wel gaan zo.

In Bonn was het zeer goed weer, koud maar droog. Naar Keulen gereisd met de trein en de middeleeuwse kerstmarkt ook gaan bezoeken. Was echt tof. Het was een tof hoteletje, klein maar fijn. Mijn man was heel erg moe, had een hele drukke week achter de rug en had geen zin om veel te doen, als je me begrijpt. Dat is ons geluk geweest, voor het spermastaal. We konden het dan gisteren binnen brengen in het labo. We weten die resultaten tenminste al. :-)

Ik heb, hier op de site, eens mijn gegevens doorgestuurd zodat ze eens voor me konden pendelen, zodat we weten in welke maand we zwanger zouden zijn. en dat is in maart. Dat wil zeggen dat de eerste keer zal mislukken. Ik las het zojuist en ben eigenlijk wel teleurgesteld. Heb jij dat al laten doen? Zouden ze mis zijn of zou het echt zo zijn? Ik ben benieuwd.

Het moet voor jou echt wel moeilijk zijn, als je er met niemand van familie kan over spreken als jij dat wenst. Gelukkig bestaat de forum. het helpt toch veel mensen he.

De feestdagen zullen wel moeilijk zijn denk ik. De familie zal vragen of we nog niet zwanger zijn of zo. :-(

Jij nog 4 daagjes werken. gelukzak. ik moet eigenlijk ook niet zoveel meer werken, nog 7 dagen dit jaar allemaal verspreid maar toch.

Ik zal nu die folder eens lezen. Hopelijk weet ik dan meer over wat ons te wachten staat!

veel succes morgen bij het bijvullen van Billy!

groetjes 1978


1978

RE: az sint-Lucas, gent

Berichtdoor 1978 » 12 dec 2007, 16:17

hallo cin,

hoe is het met billy? alles bijgevuld?

ik heb me, bij gelijk welke behandeling, er bij neergelegd. We willen kinderen en als het maar zo zal gaan, dan is het zo. Welke behandeling het ook zal worden.

Ik heb me er volledig bij neergelegd, dat het in mijn examens zou kunnen zijn. ik ga er voor. mijn examens kan ik nog steeds doen, mijn poging om zwanger te worden is belangrijker op dit moment. Mijn leeftijd zal niet meer verminderen.

wanneer zal jij je ms krijgen? wanneer zullen jullie ervoor kunnen gaan?

groetjes 1978


cin

RE: az sint-Lucas, gent

Berichtdoor cin » 13 dec 2007, 06:51

Hoi 1978,

Ik heb aan jou gedacht hoor, hoe het zou geweest zijn !!! Blij dat je er een goed gevoel bij had, dat is zeer belangrijk voor de rest van de behandeling hoor. Dat klinkt raar maar dat is zo want je moet je daar thuis gaan voelen als je daar zo regelmatig gaat.
Ik moet daar wekelijks gaan of soms 2x per week dus zeer belangrijk.
Tja ons Billieke is bijgevuld maar er was nog geen respons te zien, dat was vorige keer ook hoor na 1 week maar goed je hoopt altijd hé. Ik moet volgende maandag ook terug en dan zien we of de dosis moet verhoogd worden.
Goed dat je zo snel het sperma kon laten testen zo verlies je geen tijd ! Gaat snel hé !!Maart lijkt ver af maar in feite maar 3 maandjes hé. Ik heb ook zo laten pendelen en de ene zei augustus 2007 (klopte maar het liep fout) en de andere zei april 2008 (lijkt ook nog heel ver en ik hoop dat het vroeger is maar goed...)Geloof jij daar in ? Ik weet het niet. Mijn man niet maar ik hecht me hier aan vast weet je, je zoekt toch ergens een antwoord op die onzekerheid.
Je weet dus nog niet welke behandeling juist..ICSI al van gehoord maar ken de werking niet echt.
Spannend hé allemaal en maar eens je er mee bezig bent dan geraak je met al die termen vertrouwd.

Goed dat Bonn jullie deugd deed. Laat je man maar moe zijn af en toe, t'is menselijk hé...en op den duur gaat alles niet meer zo vanzelf. Mijn man kan elke dag "klussen" maar ik geef toe dat het bij mij soms echt van moeten is. Heb jij dat ook ?

Chapeau dat jij nog verder studeert hoor, dat bewonder ik echt ! Je kan die examens elk moment doen ? Je kan ook tijdens de zwangerschap studeren hé zodat je diploma er ligt voor de geboorte maar langs de andere kant heb je gelijk dat je je nu focust om je grote droom: een beebje in je armen !

Volgende maandag terug...en dan op kerstavond mocht er nog niets zijn.Jeezes komt dan niet goed uit in mijn kookplanning maar goed daar passen we dan wel een mouw aan...ik zal dan wat minder moeten slapen...

Cheerleaders waren flauw hoor...pfft met hun glitterpomponnekes. Sorry dat ik het zeg maar de dommigheid straalde er van uit !Jeezes...pas op knappe meisjes hoor en schoon lichaam maar echt van die "marina"-types.
Basket was wel ambiance en had geluk. Ze schoten af en toe van die zweetdoekjes het sportpaleis in.Al dat volk en wie vangt er eentje ???Billy en ik !!!Euforie voor een handdoekje !!!
Gisteren zijn onze stoelen geleverd, schoon...onze living is nu terug wat voller. En ons volk kan ook zitten met kerst. Hopelijk morsen ze nu niet !!!
Ben ook een kerststukje gaan maken gisteren...leuk en ik moet zeggen het resultaat is niet slecht voor mijnen 1e keer maar koken ligt me toch meer hoor. Het is vrij naturel gebleven met niet teveel glitter erin want daar ben ik niet aan. Het staat op onze keukentafel en ventje was er wel fier op !!!Lief hé !

Nog 2 daagjes werken en dan kerstverlof !!!!!2 januari moet ik pas terug komen. Maar ik ga thuis veel zappen hoor zodat we elkaar kunnen blijven volgen en een gelukkig nieuwjaar kunnen wensen. Een echt gemeend GELUKKIG nieuwjaar.

Toedeloe,

Cin

1978

RE: az sint-Lucas, gent

Berichtdoor 1978 » 13 dec 2007, 18:58

hallo,

vandaag mijn duiveltjes gekregen. dus ik vlug bellen naar Gent, ik had verstaan dat we dan zo vlug mogelijk een afspraak moesten maken om te beginnen met icsi. nu blijkt dat de sperma van mijn man, veel beter is dan de vorige keer en dat ze nu iui voorstellen. ik versta er niets meer van, ik zal veel moeten vragen volgende week maandag. loop nu zo verloren. ik dacht dat mijn eileiders minder werkten door de endo, waarom dan iui en geen ivf? ze volgen het protocol. welk protocol? allemaal vragen.

jammer voor jou dat er nog geen respons is te zien. maar ja het is nog vroeg he.

ik heb een zware verkoudheid opgelopen in Bonn. mijn oren suisen, mijn neus, ... ajaj.

Ik heb nog nooit gehad dat mijn ventje iedere dag wou klussen. soms jammer. we zijn ook nooit content he.

Mijn man gelooft ook niet in pendelen. ik zei zo, zouden we dan niet beter wachten tot maart? hij zei, maar we kunnen beter proberen voor het geval ze er naast zitten. en dat vond ik toch wel tof. wie weet scheelt het.
ik heb al enkele keren gependeld met onze trouwring op onze hand of hoofd en de pendel geeft aan dat we 3 kinderen zullen hebben. ben benieuwd.

Zijn jullie aan het verhuizen of verbouwen dat je nieuwe meubels hebt? Het doet je gedachten wel verzetten he.

Nu het met iui zal zijn in januari, zal het misschien vroeger vallen dat we moeten insemineren, zodat ik mijn examens toch met gemak zal kunnen meedoen. ik zal het maandag allemaal weten denk ik.

Geniet nog van je twee dagjes werken. de vrijdagen moet ik niet meer werken en dan tussen kerst en nieuw ben ik thuis, uitgezonderd 31/12. dus ja. Hier kom ik naar het nieuwe jaar 2008 met volle moed!!

een slechtere tijd kan ik niet meer hebben denk ik.

groetjes 1978

cin

RE: az sint-Lucas, gent

Berichtdoor cin » 14 dec 2007, 06:38

hey 1978,

Jeezes wat een soep hé. Ik herken dat, je wil dan direct bellen en hopen dat ze jou meteen helpen en dan veranderd het parcour. Dan lijk je zo dom hé aan de andere kant van de telefoon !!
IUI lijkt me wel iets vriendelijker voor jullie beide dan ICSI maar waarom veranderen ze ?Volgende keer vragen hoor !!
Ambetant hé maar goed je weet dat je begin januari kan starten dus nu even genieten en proberen even aan de kant te leggen al gaat dat natuurlijk niet hé !!
Laatste dagje vandaag, yippeee !!!
Hmm jij pendelt zelf...ik heb een vriendin die dat ook doet en zij vertelde me dat ik nog in 2008 mama ging worden natuurlijk weet ze niet van onze problemen dus ???? Ik weet het niet hoor...Is dat moeilijk eigenlijk ?

Wij hebben gebouwd en wonen nu 1.5 jaar in ons huisje maar in het begin was er natuurlijk nog geen geld genoeg om alles nieuw te kopen dus nu hadden we terug wat gespaard en vandaar de stoelen !!! Wonen jullie in het gentse ?
Ik heb het misschien al verteld maar ik ben van gent maar woon nu in zeeuws-vlaanderen middenin de poldertjes.

Morgen as usual boodschapjes en was en de kerstboom zetten !!! Staat jullie boom al ?
Het wordt druk met die dagen, kerst en nieuw zijn bij ons (bweeeh vooral met de schoonfamilie) maar ik ga morgen een feestmenuutje doen voor mijn schat en ik.
Een kreeftenconsommé, parelhoen in witte wijnsaus met asperges en een gevulde baby-ananas.Jamjamjam heb er al zin in !!
Zondag komt vriendin op bezoek met haar kroost en gaan we de kerstsfeer even opsnuiven in hulst.
Maandag dan terug billy-tank, spannend !!!maar goed ik verwacht nog steeds niets hoor. Ik kom wel terug bij in kilo's en dat had ik de vorige keer ook dus misschien al een voorteken.

Gisteren naar yoga geweest. Er waren oefeningen bij voor de vruchtbaarheid...heb die goed gememoriseerd en uitgevoerd !!!!
Jullie moeten ook wel denken, die meid is nooit thuis ' s avonds...toevallig zijn de afgelopen weken heel erg druk geweest maar zo ging de tijd ook heel snel.
Natuurlijk ligt ons huisje er nu niet echt tiptop bij, ik heb woensdag gepoetst en gisteren was het alweer een bende !!!Mijn ventje is soms nogal een smosser.

We gaan er beide voor met volle moed in 2008 !!!Beloofd!!!!
Hou de moed erin meid !!!en verwen het zaad van je ventje af en toe eens met een lekkere toetje. Mijn ventje denkt dat ijs zijn vruchtbaarheid stimuleert, yeh right ???dat is een excuus om te snoepen natuurlijk !!!!grappig!!
ik kan er wel niet altijd om lachen hoor want dat heb ik zoiets van hey neem jij dit probleem maar zo serieus ??? maar goed je moet af en toe even loslaten hé.

prettig weekend en tot schrijfs,

CIN

1978

RE: az sint-Lucas, gent

Berichtdoor 1978 » 14 dec 2007, 08:33

hallo,

wees blij dat jullie zo'n druk programma hebben. de tijd gaat dan veel vlugger. ik ben blij met de school, een extra verzetje.

Wij hebben een klein huisje in west-vlaanderen. In heb begin hadden we afgespoken hier nog te wonen tot ons oudste kindje 6 jaar is, maar ja dat oudste wil maar niet komen, dus het zal misschien vroeger zijn. We hebben een huis op het oog, maar het is nog niet leeg. zit raar in elkaar. Mijn man wil zijn pépés huisje kopen en verbouwen. Bij ons is mijn man de zolder tot een kamer aan het maken, een extra kamer, voor een extra kindje. Dus ook veel smurrie. Het is soms zinloos om te poetsen, maar ik zeg dan altijd, ik heeft zijn beurt gehad! :-)

ik pendel niet met een jaar of zo. ik weet niet of het juist is, mijn ma deed dat zo, ik doe het achter. al bij verschillende mensen gedaan met kinderen en het geslacht was wel juist toen. toeval misschien?

Woon jij nu in Nederland, is het die zeeuws-vlaanderen?

Ik ben jaloers op je, je kan goed koken. Ik kan dat niet en ik lust ook niet veel dingen. Ik vind het altijd zo'n zonde om daar uren te staan koken en dan in 15 minuten is het verdwenen. raar he.
Wij hebben morgenavond ook bezoek, maar ik ga niet koken, zij mogen dat zelf doen met Gourmet. ik vind dat altijd leuk. Zelf je eigen dingetje doen. Waarschijnlijk omdat ik het dan niet hoef te doen, :-)

Zou iedereen veel kilo's bijkomen van de hormonen? Mijn man is daar bang voor. hij kent iemand die nu dubbel zoveel weegt en zou dat erg vinden van mij. maar ja, het is dat of kinderloos blijven he. Veel sporten zullen we moeten doen. maar ja, soms gemakkellijker gezegd dan gedaan he. Wij gaan gaan paardrijden en dansen en soms schaatsen. en jullie? yoga en nog iets?

ik ga nu een beetje blokken, heb eigenlijk meer zin om te slapen. Voel me niet supper. maandstonden, pijn in rechter zij, verkoudheid en zo, maar goed het moet. er komt nog een slechtere tijd. in januari als we voor iui mogen gaan. dus ja.

prettig weekend! Geniet maar van je ventje!

groetjes 1978
Terug naar “Vruchtbaarheid”